Vlag uit op terras Huize Bloem

Donderdag 24 augustus 2017

Door David Levie

Het hoge woord is eruit: Huize Bloem in Lieren heeft hét leukste terras van 2017. Het terras, voor het eerst genomineerd, won de verkiezing met bijna 30 % van de stemmen. Vanmiddag, donderdag 24 augustus, ging de redactie van Apeldoorn Direct langs bij de winnaar, en natuurlijk ook bij de nummer 2 en 3.

Met een lach van oor tot oor nam Hetty ten Hove haar prijzen in ontvangst. Haar Huize Bloem, aan de spoorlijn van de VSM in Lieren, is gekozen tot Het Terras van Jaar 2017. Anja Slotboom van Sam Sam aan de Van Kinsbergenstraat (steevast in de top-3) werd tweede en Fijn aan het Raadhuisplein kreeg van Apeldoorn Direct namens de lezers het brons.

Hetty ten Hove is pas aan haar tweede seizoen bezig. In de schaduw van de Veluwsche Stoomtrein is haar terras op het platteland van Lieren uitgegroeid tot een fenomeen. Matige zomer? Hetty wil er niets van weten. Als warme broodjes gingen haar zelfgebakken stukken taart, muffins en brownies over haar de toog van de belendende schuur. Haar domein staat op de grond die tot voor kort nog aan haar buurman toebehoorde. ,,Sommige dingen komen op je pad’’, zegt ze met gevoel voor understatement en zakelijk inzicht.

Binnenkort houdt de VSM een open dagen. Ze weet nu al dat ze dan handen tekort komt. Onder het motto ’niet aan te slepen’ ziet ze dat weekend met plezier tegemoet. En de plaquette van Apeldoorn Direct met de vermelding van nummer 1 in de jaarlijkse terrasverkiezing krijgt dan extra glans. ,,Ik vond de nominatie al een verrassing, en nu een eerste plaats. Ik had dat totaal niet verwacht.’’

Ook blije gezichten bij Sam Sam en Fijn. Anja Slotboom is gewend aan de prijzen. ,,Maar met die tweede plaats zijn we mooi de beste van Apeldoorn.’’ En voor het geteisterde eetcafé Fijn is de derde plek een opsteker na de ellende van een verwoestende brand. Daar is inmiddels de zon weer gaan schijnen.

Motivaties van de mensen die gestemd hebben op Huize Bloem:
– Hoe lekker zitten daar, onder een boom, stoomtreinen kijken, als ie langs komt. Het allemaal zelfgemaakte lekkers, het leuke servies en vriendelijke mensen maken het geheel, voor mij het leukste terras!
– Heerlijke eigen gemaakte taart, jam, panini en nog veel meer. Op een mooie locatie aan het oude trein spoor. En top voor de kinderen met glijbaan en speeltuin.
– Uitstekende gastvrouw
– Ik fiets veel en ik vind het een heerlijke plek met heerlijk vers gebak.
– Bijzonder goede high tea genoten en zeer vriendelijke bediening voor herhaling vatbaar

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Terrasverkiezing

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!