Werkbedrijf Lucrato neemt taken Felua-groep en Werkplein Activerium over

Maandag 3 april 2017

Door Redactie

Werkbedrijf Lucrato neemt sinds februari 2017 de taken over van Felua-groep en de werkgeverdienst plus re-integratietaken van Werkplein Activerium. Daardoor kunnen werkgevers in de regio Apeldoorn-Epe-Heerde voortaan bij één aanspreekpunt terecht voor het vinden van arbeidskrachten met een afstand tot werk. Het nieuwe werkbedrijf bundelt alle regelingen, subsidies en expertise van het Werkplein met die van de sociale werkvoorziening.

Op 15 maart 2017 hebben wethouder Wolbert Meijer van Heerde en Gerrie van Sunder, directeur Werkbedrijf Lucrato, een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de detachering van een heel team. In de samenwerkingsovereenkomst wordt geregeld dat er 17 medewerkers van Werkbedrijf Lucrato (voorheen Felua-groep) bij de gemeente Heerde worden gedetacheerd. De medewerkers waren al werkzaam in de gemeente in de openbare ruimte en op de sportvelden, onder verantwoordelijkheid van het werkbedrijf.

Wethouder Meijer: “Als gemeente laten wij op deze manier zien, dat wij onze verantwoordelijkheid nemen als het gaat om medewerkers met een arbeidsbeperking. De betreffende medewerkers hebben tijdens hun werkzaamheden voor gemeente Heerde de afgelopen jaren al laten zien wat ze waard zijn. We zijn daarom blij met deze samenwerking”.

Gerrie van Sunder: “Door de detachering hebben al deze medewerkers nu een volwaardige plek op de arbeidsmarkt. We zijn trots dat hun inzet van de afgelopen jaren nu met detachering is beloond.

Werkbedrijf Lucrato wil bedrijven en organisaties zodanig faciliteren, dat ze sociaal kunnen ondernemen. Omdat we geloven dat het een verrijking is voor het bedrijf, voor de medewerker en voor de samenleving als geheel.”

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?