Zakenvrouwen aan het woord: Christa Dreef

Woensdag 9 november 2011

Door Redactie

Kort voorstellen: wie ben je, wat doe je en wat zijn jouw kenmerkende eigenschappen? Christa Dreef, 41 jaar oud, advocaat/eigenaar van Justus advocaten. Ik ben gespecialiseerd in arbeidsrecht, huurrecht bedrijfsruimte, beroepsaansprakelijkheidsrecht en sinds kort ook mediator. Ik begeef me gemakkelijk tussen allerlei mensen en weet door mijn enthousiasme personen aan me te binden. Ik probeer dingen nooit moeilijker te maken dan ze al zijn.

Wat is jouw kracht als zakenvrouw?

Ik ben in mijn communicatie open, eerlijk en authentiek. Ik leg gemakkelijk contact en ben gemakkelijk benaderbaar. Ik ga altijd voor het optimale eindresultaat, niet alleen op basis van gedegen vakkennis, maar ook door humor, creativiteit en lef. Met die instelling lukt het me om ondernemers de weg naar mijn kantoor te laten vinden en bereik ik onze missie: advocatuur toegankelijk maken voor de mkb-ondernemer.

Wat wilde je worden toen je een klein meisje was en ben je dat geworden?

Van alles, van chirurg tot kunstenaar annex modeontwerpster, helaas ontbrak het benodigde talent. Ben rechten gaan studeren, ik had geen idee wat ik wilde worden. Uiteindelijk kwam ik in de advocatuur terecht. Ik heb tussentijds als jurist in het bedrijfsleven gewerkt, maar ben weer teruggekomen. De advocatuur blijft, als je er eenmaal aan geroken hebt, toch trekken.

 Is je carrière te combineren met je thuissituatie of ben je een soort van superwoman?

Natuurlijk ben ik een superwoman, maar gelukkig heb ik een man die kan multitasken. Ik kan me dus heerlijk op mijn werk concentreren, kook zo nu en dan eens voor het gezin en bemoei me met het inkoopbeleid. Combineren gaat me hierdoor vrij gemakkelijk af.

Wat is het leukste/gekste dat je ooit meemaakte tijdens je werk en is dat ook de aantrekkelijke kant van je vak?

Moeilijk te zeggen, mijn werk is erg divers. Het leukste van mijn werk is eigenlijk het contact met mensen. Elke dag is weer anders en een dag verloopt vaak niet conform planning. Momenteel ben ik bezig met het opzetten van onze vestiging in Apeldoorn. We komen in een prachtig pand te zitten (oude apotheek aan de Kerklaan) en zowel dat pand als de Apeldoornse markt biedt hele mooie mogelijkheden om Justus Advocaten verder op de kaart te zetten.

Tekst: C-Wordz
Bron: De ZakenCourant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!