Help de bevolking van Oekraïne

Actie: concierges moeten blijven

Dinsdag 13 november 2012

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Wij kregen gisteren onderstaande mail binnen. Een oproep voor iedereen die dit leest en zich betrokken voelt om donderdagavond naar het gemeentehuis te gaan. Dan wordt dit onderwerp in de PMA (Politieke Markt Apeldoorn) besproken.

Vanaf januari 2011 vecht ik al voor het behoud van de conciërges die werkzaam zijn in de basisscholen van Leerplein055.
In januari 2011 ben ik een actie begonnen om de conciërges die werkzaam zijn in een zogenaamde id-wiw baan te kunnen behouden.

De Gemeente Apeldoorn maakte toen bekend dat alle mensen waaronder de conciërges niet meer vanuit de Gemeente konden rekenen op subsidie. Dit waren zo ongeveer 150 mensen.

Ik heb toen dhr. Celik Tweede Kamerlid gevraagd deze handtekeningen in ontvangst te nemen en aan te bieden aan dhr. Zijlstra en aan de Gemeente Apeldoorn.

http://www.omroepgelderland.nl/web/Programmas/Radio-Oud/Goedemorgen-Gelderland-4/Herfstfotos/911261/Schoolkoepel-vecht-voor-behoud-concierges.htm#.UKEod4YudrM

Vervolgens heb ik week aan week maand na maand de Pers opgezocht om voor deze mensen aandacht te vragen. U kunt mijn naam in samenspraak met de conciërges googelen en dan vind u legio krantenberichten e.d. waarin ik mij heb uitgelaten omtrent deze kwestie.
De Gemeenteraad gelaste toen dat het ook niet eerlijk was en dat men een onderzoek moest doen naar loonwaarde van deze mensen.

Dat moest het afgelopen jaar gebeuren.
Echter doordat de Gemeente verkeerde grondaankopen had gedaan en in zwaar weer belande wilde de Gemeente deze motie niet uitvoeren. Men besloot het stiekem weer op de PMA te zetten en eenzijdig nog meer bezuinigingen door te voeren en het stil te houden zodat men geen tegenstand kreeg.

Helaas voor de Gemeente kreeg ik ook dit onder ogen en ik maakte openlijk bezwaar. Gevolg was dat ook dit plan van de Gemeente niet doorging. Toen meende men geen uitvoering te hoeven geven aan de motie en weer wilde men de mensen stilletjes ontslaan.
En weer kwam ik erachter en zorgde voor een rel om de Pers en de Raad in te lichten.

Nu werd gelast dat men toch echt het onderzoek moest gaan doen.
Dit gebeurde, maar op een dusdanige manier dat het ontslag voor in ieder geval de conciërges onvermijdelijk is.

Deze mensen samen met 80 anderen staan dus op straat. Na jarenlange trouwe dienst worden zij in de bijstand geparkeerd. De gemeente Apeldoorn heeft a.s. donderdag een laatste PMA over deze kwestie.
Reden te meer voor mij om een ultieme laatste poging te doen om toch deze mensen te kunne behouden en de Gemeente aan hun afspraak om ook voor deze mensen aanvullende subsidie te betalen om ze te behouden.

Laat u alstublieft deze mensen die een zeer groot maatschappelijk belang hebben niet in de kou staan. Helpt u hen en geeft u hen de aandacht die het verdient in een laatste poging de Gemeente aan hun woord te houden en de subsidie op een nette manier te regelen en te behouden.

Het onderzoek naar loonkosten is nu namelijk uitgevoerd door een bedrijf wat kennelijk geen verstand van zaken heeft daar dingen anders worden uitgelegd dan dat zij daadwerkelijk zijn.

Met vriendelijke groet,

Gerrie de Jongh

Bezorgde ouder basisschool het Gilde Apeldoorn

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?