Aanvraag Action en Kruidvat Vlijtseweg niet compleet

Donderdag 25 januari 2018

Door Daniel van Harmelen

Apeldoorn Direct

De aanvraag van de omgevingsvergunning om een Action en Kruidvat te realiseren aan de Vlijtseweg is niet compleet. Dat stelt wethouder Nathan Stukker in een reactie op vragen van de SGP. Het zal nog even duren voordat de aanvraag afgehandeld is en de gemeente Apeldoorn weet wat die ermee aan moet.

De wethouder onthield zich donderdagavond van een inhoudelijke beoordeling. ,,Formeel kunnen we dit niet beoordelen, want de aanvraag is niet compleet,” aldus wethouder Stukker.

Het college van B en W heeft formeel acht weken de tijd om te reageren op de aanvraag. Het college moet dus uiterlijk in de week van 7 maart een reactie hebben op de aanvraag. Met de mogelijkheid om nog eens 6 weken te verlengen komt de datum op om en nabij april.

Het college belooft de raad te informeren over het al dan niet toestaan van de Action en de Kruidvat aan de Vlijtseweg. Op basis van de detailhandelsvisie zou het college tegen moeten zijn, maar of dat juridisch houdbaar is moet nog blijken. Ook moeten de plannen getoetst worden aan het bestemmingsplan.

Er is nog geen sprake van vertraging.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!