Activerium meldt succesvolle stages bij groenbedrijven

Woensdag 15 augustus 2012

Door Redactie

Archief

Ruim twee maanden geleden organiseerden het Werkplein Activerium samen Hoveniersbedrijf Van Triest in Epe de eerste stagecarrousel voor groenbedrijven. Een proefproject waarbij 59 mensen met een bijstandsuitkering als stagiair(e) aan de slag gingen bij één van de vele groenbedrijven in de regio. In korte tijd heeft bijna een kwart van de deelnemers een baan gevonden waardoor ze niet langer aangewezen zijn op een bijstandsuitkering. Bijna zestig procent van de deelnemers loopt nog altijd stage om zich te oriënteren voor een nieuwe werkplek.

Mensen vanuit een uitkering weer aan een reguliere baan helpen in het groenbedrijf. Dat is het doel van de eerste stagecarrousel, waarvoor de gemeente Apeldoorn bijna tachtig mensen met een bijstandsuitkering benaderde. Arjen van Triest, directeur van het gelijknamige hoveniersbedrijf in Epe vond enkele tientallen werkgevers bereid om deel te nemen aan de stagecarrousel. In mei van dit jaar gingen 54 mannen en 5 vrouwen met een bijstandsuitkering op gesprek bij de deelnemende bedrijven uit de groensector. Een gemêleerd gezelschap aan kandidaten, van 20 tot 61 jaar en met diverse achtergronden. Van de 59 deelnemers aan de stagecarrousel hebben ondertussen 14 personen een baan gevonden en 34 personen volgen nog een stage. De overige 11 deelnemers hebben de stagecarrousel voortijdig verlaten zonder resultaat.

Werkgevers in de groensector hebben ieder jaar weer veel werknemers nodig. Om tegemoet te komen aan deze vraag ontwikkelde het Werkplein Activerium in nauwe samenwerking met Hoveniersbedrijf Van Triest deze eerste stagecarrousel in het groenbedrijf. “Deelname aan de stagecarrousel is niet vrijblijvend. Het komt ook aan op de inzet en verantwoordelijkheid van de deelnemers zelf. Het is dan erg jammer dat ondanks alle inspanningen twintig procent van de deelnemers gedurende de stageperiode om uiteenlopende redenen voortijdig afhaakt. Tegelijkertijd zijn we blij dat een kwart van deelnemers werk heeft gevonden en dat bijna zestig procent nog altijd actief is met hun stage in het groen”, aldus André Steentjes, teamleider van het team werkgeversdiensten van de gemeente Apeldoorn.

Het team werkgeversdiensten van de gemeente zet zich in om nauwe branchegerichte contacten te onderhouden met ondernemers in de regio Apeldoorn. Doel van de contacten is de mobiliteit op de arbeidsmarkt te stimuleren door in samenspraak met ondernemers de vraag naar nieuwe werknemers in te vullen of het aanbod van overtollige werknemers actief te begeleiden naar een nieuwe baan bij een andere werkgever.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!