Apeldoorn 2019 Gelukkig nieuwjaar

Dinsdag 1 januari 2019

Door Edward Butter

Het is oudejaarsavond 2018

Buiten knalt het iets te hard om nog van rotjes te kunnen spreken. Maar eens kijken wat er op televisie is. Het is ouwe lullen kijk avond.
Zelfs Zapp – bedoeld voor de jeugd volgens mij – gaat gevuld worden met ABBA.

Op twee ‘de slimste mens’, gepresenteerd door twee zestig plussers. Maarten van Rossum – vet en onderuit gezakt – mopperend op zijn troon.
Ik heb hem daar nog nooit zien gaan zitten of op staan. Het beeld dat medewerkers van de NPO hem daarbij – zuchtend en steunend – moeten helpen is niet te ontvluchten.

Ergens nog ‘DWDD oud & nieuw’ met een presentator die eveneens ver over de datum is en het liefst over boeken praat.

Voor de jeugd: boeken zijn websites zonder links en filmpjes. Eigenlijk uit mijn jeugd van ver voordat er internet bestond. En op twee Annie. Niets mis met Annie maar op oudejaarsavond?

En o jee de oudejaarsconference wordt gedaan door onze nationale knuffelhomo Marc Marie. Vierenvijftig inmiddels en nog nooit iets verkeerds gezegd. Nou, begrijp ik in ieder geval wel waarom het zo’n herrie is buiten. Hiermee hou je de jeugd niet binnen. Zoveel te doen over ouderen- en dieren-leed op oud en nieuw maar simpelweg de televisie even dusdanig programmeren dat de jeugd binnen blijft schijnt niet bij de programmamakers in het hoofd op te komen. Dan maar even een oproep aan de jeugd van tegenwoordig.

Kom eens in opstand. Neem dit land – en de televisie – eens over.

Mijn dochter (21) zit in de trein naar Utrecht nu want in Apeldoorn is niets te doen en in de jaarbeurs hallen is het groot feest. Huh? Niets te doen op oudejaarsavond en jullie durven nog te beweren dat Apeldoorn niet tien jaar achter loopt! Waarom is er geen groot feest met vuurwerk om twaalf uur op het Zwitsal terrein?

Ik weet het wel.

Omdat er een paar honderd meter verderop wat oude lullen met een hete aardappel in de bek dat niet willen. Kom op jeugd. Revolutie volgend jaar! Neem Apeldoorn over. Jullie zijn de toekomst maar je moet hem wel pakken want je krijgt hem niet cadeau.

Prettige jaarwisseling verder en een gelukkig nieuwjaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!