Help de bevolking van Oekraïne

Apeldoorn maakt werk van mantelzorg

Vrijdag 6 februari 2015

Door Redactie

© Medea Huisman

Op maandag 9 februari ondertekent een aantal ambassadeurs een intentieverklaring waarin zij zich aan doelstellingen van het project ‘Werk en Mantelzorg’ verbinden. Het doel van dit project is een mantelzorgvriendelijk werkklimaat creëren in de gemeente Apeldoorn. Hiervoor heeft de gemeente een subsidie beschikbaar gesteld. Deze subsidie is voor bedrijven die actief werk maken van mantelzorg.

Project ‘Werk en Mantelzorg’
Door de veranderingen in de zorg wordt de druk op mantelzorgers steeds groter, ook als het gaat om het combineren van werk en zorgtaken. Met als mogelijk gevolg minder functioneren, overbelasting, ziekte en in het slechtste scenario arbeidsongeschiktheid. Een situatie waar zowel werkgever, de werkende mantelzorger en de overheid niet bij zijn gebaat. De ogen hiervoor sluiten is geen optie, anticiperen en innoveren is het antwoord. Concreet en praktisch met als resultaat een win-win situatie voor werkgever, werknemer en overheid.

Doel van het project is werkende mantelzorgers binnen de gemeente Apeldoorn bewust te maken en te informeren over bijvoorbeeld; de positie van mantelzorgers in de organisatie en het mogelijke spanningsveld tussen werk en zorgtaken thuis, het ondersteuningsaanbod voor mantelzorgers en bewustwording en (h)erkenning ‘Mantelzorg’ bij werknemers en leidinggevenden op gang brengen.

De ambassadeurs
De Goede Zorg, Feluagroep, Reinders makelaars, Hollander Techniek, Achmea, De Kap en gemeente Apeldoorn gaan, met de ondertekening van de intentieverklaring, zich inzetten als ambassadeurs. Naast de ambassadeurs zijn de bedrijvenkring Apeldoorn (BKA), ITS en Stimenz aan het kijken of zij in de toekomst een rol kunnen vervullen.

Nieuw in Nederland
De werkwijze in Apeldoorn, waarbij het ondersteuningspunt voor mantelzorg De Kap, de gemeente en de Apeldoornse bedrijven de handen ineen slaan is nieuw in Nederland.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?