Help de bevolking van Oekraïne

Apeldoorn zet in op komst Giro

Zaterdag 14 februari 2015

Door Redactie

Het college van B en W heeft besloten om in te gaan op het verzoek van de provincie Gelderland om als startplaats te fungeren voor de Giro ‘d Italia.

Als de Giro daadwerkelijk aan Gelderland wordt toegewezen, staat Apeldoorn begin mei 2016 drie dagen in het teken van dit wielerspektakel. Naast de proloog door de straten van Apeldoorn is de gemeente ook ondermeer het decor voor de ploegenpresentatie en de medische keuring. Met het naar Gelderland halen van deze wielerkoers is in totaal een bedrag van € 8,7 miljoen gemoeid. Het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland wil hiervan € 5 miljoen voor rekening nemen. Van Apeldoorn wordt een bijdrage van € 350.000 verwacht. De overige kosten komen voor rekening van de rijksoverheid, het bedrijfsleven en de gemeenten Arnhem en Nijmegen. Deze beide gemeenten vormen het start- en het vertrekpunt voor de eerste twee volledige etappes.

Sportwethouder Stukker is enthousiast: “De provincie Gelderland zet ons op eerste rij en daarmee zijn wij ontzettend blij. De Giro is niet alleen een fantastisch sportevenement maar ook economisch enorm belangrijk. Evenementen als deze brengen leven in de brouwerij”. Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat er sprake is van een spin off van ongeveer € 3,5 miljoen. Stukker benadrukt ook de wisselwerking tussen de topsport en de breedtesport. “Apeldoorn is een echte fiets- en wielerstad. Met de Adelaar hebben wij een toonaangevende wielersportvereniging binnen onze stadgrenzen. Wielrennen betekent echt wat in onze gemeente”.

Het college consulteert op donderdag 19 februari 2015 de gemeenteraad over het besluit. De definitieve beslissing wordt medio september 2015 verwacht. “Wij willen graag in Gelderland”, zo vertelt Nathan Stukker, “maar de uiteindelijke beslissing wordt in Italië genomen”.

 

Bron: Gemeente Apeldoorn

 

Moet Apeldoorn de Startplaats worden voor de Giro 'd Italia?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?