Apeldoorn zet mobiel stembureau in voor verzorgingstehuizen

Maandag 8 maart 2021

Door Redactie

Archief | Peter Vroon

Speciaal voor bewoners en personeel van verzorgingstehuizen rijdt er op maandag 15 en dinsdag 16 maart een mobiel stembureau door Apeldoorn. Bij eerdere verkiezingen werden verzorgingscentra vaak ingericht als stembureau, maar vanwege de coronamaatregelen is dat dit jaar anders. Met het mobiele stembureau wil de gemeente het voor bewoners van verzorgingstehuizen makkelijker maken om te stemmen.

Woon-zorgcentra

Via een vaste route doet het stembureau op wielen 7 verzorgingscentra aan die zich hiervoor hebben aangemeld. Zo staat dit stembureau op maandag 15 maart bij woon-zorgcentrum de Oude Enk aan de Vosselmanstraat, rijdt het daarna door naar woon-zorgcentrum Berkenhove aan de Koning Lodewijklaan om daar te staan en is deze te vinden bij woon-zorgcentrum Koningin Wilhelmina aan het Operaplein (winkelcentrum Anklaar).

De dag daarna, op dinsdag 16 maart, begint het mobiele stembureau bij Nieuw-Zuidzicht aan de Roekenhof, rijdt deze daarna door naar Saint Marie aan de Arnhemseweg om daar te staan, dan naar Avondzon aan de Eendenweg om de weg af te sluiten bij de Berghorst aan de Gijsbrechtgaarde. Deze locaties zijn dus echt alleen bedoeld voor personeel en bewoners van de betreffende locaties.

Dienstverlenend

Wethouder Wim Willems hecht waarde aan deze extra voorziening: “Iedereen in onze gemeente moet in de gelegenheid gesteld kunnen worden om hun stem uit te kunnen brengen. Het is mooi dat wij het stemmen op deze manier voor bewoners en medewerkers van verzorgingstehuizen veilig en makkelijker kunnen maken. Vanuit het oogpunt dienstverlening is dit een goede toevoeging op alle mogelijkheden die er al geboden worden om te stemmen.”

Per brief stemmen

Vanwege het coronavirus zijn er dit jaar voor alle stemgerechtigden extra mogelijkheden om hun stem uit te brengen. Zo gaat vooral voor risicogroepen een aantal stemlokalen open op maandag 15 en dinsdag 16 maart, terwijl we dus eigenlijk pas stemmen op woensdag 17 maart. En kunnen kiezers van 70 jaar en ouder ook per brief stemmen. Mensen die zelf niet komen stemmen in het stemlokaal, door bijvoorbeeld coronaklachten, kunnen iemand machtigen.

Alle informatie rond de verkiezingen in Apeldoorn is ook te vinden op www.apeldoorn.nl/verkiezingen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!