Apestreken in de raadszaal

Maandag 29 augustus 2011

Door Alex van Wijhe

Inwoners van Apeldoorn opgelet! Het politieke seizoen is weer geopend. Houdt dus op de donderdagavonden ramen en deuren gesloten en zet de webcast aan om de Politieke Markt te volgen.

Afgelopen donderdag zijn alle raadsleden en fractievertegenwoordigers bij elkaar gekomen om het nieuwe politieke seizoen te openen. De raadsconferentie vond deze keer plaats in de St@art, de congres- en vergaderlocatie bij de Apenheul. Thema van de conferentie was: In control…?! Politici staan ook wel bekend als de ‘kletsende klasse’ en dus werd er druk gepraat, over de vakantie, over werk, over het weer, maar ook en vooral over de komende periode. De nadruk van de bijeenkomst lag op de komende bezuinigingen, een spannende tijd voor Apeldoorn.

Naast een lezing over democratie waren er twee workshop-rondes georganiseerd. Eentje over de bezuinigingen en één over de overeenkomsten tussen apengedrag en mensengedrag (door Apemanagement). Bij laatstgenoemde stond de volgende vraag centraal: wat kunnen wij leren van apengedrag? Als iedereen de lessen serieus genomen heeft, dan kunnen we in de raadszaal binnenkort heel wat apestreken gaan verwachten. Het tonen van dominantie door rond te rennen, op de borst te slaan, iemand voor zijn kop slaan; allemaal voorbeelden van apengedrag dat wij ook in de politieke wereld tegenkomen. Natuurlijk wel in een iets andere vorm. Zo heb ik nog nooit een raadslid zien ‘lipflippen’ of een stel raadsleden elkaar zien vlooien.

Al met al was het duidelijk dat iedereen weer met vol goede moed aan de slag gaat. Met de bezuinigingen op komst gaat het een spannende tijd worden. In ieder geval ga ik de komende periode eens goed opletten op wat voor apestreken er worden uitgehaald in de raadszaal!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!