Help de bevolking van Oekraïne

Bellen voor meer banen

Vrijdag 13 februari 2015

Door Redactie

© D&R fotografie

Wethouders Olaf Prinsen en Johan Kruithof van Apeldoorn doen mee met een belactie op maandag 16 februari. Veel bestuurders en directeuren in onze regio gaan in deze week werkgevers bellen om meer banen te creëren.

De regio’s Stedendriehoek & Noord-West Veluwe hebben de krachten gebundeld met als doel de laagste werkloosheid in Nederland. Met de belweek willen de regio’s werkgevers enthousiasmeren en overhalen om mee te doen. Met werkgevers wordt onder meer gesproken over de gunstige arrangementen die de regio’ biedt bij het aannemen van nieuw personeel.

Door de regionale samenwerking zijn er verschillende arrangementen beschikbaar voor werkgevers die het extra aantrekkelijk maken om nieuwe medewerkers een kans te geven binnen hun bedrijf. Tijdens de belactie worden zoveel mogelijk ondernemers gebeld door de medewerkers van gemeenten én door burgemeesters, wethouders en andere vertegenwoordigers van organisaties als UWV en Felua.
Wethouder Johan Kruithof geeft aan: “We kunnen de laagste werkloosheid van Nederland alleen bereiken samen met werkgevers in onze regio. We hebben al veel enthousiaste werkgevers die als ambassadeur voor deze doelstelling aan de slag zijn. Met deze actie willen we nog meer werkgevers bereiken.”

Slotdebat Broodfabriek Zutphen
De regionale belweek wordt afgesloten met een slotdebat in de Broodfabriek in Zutphen. Gedeputeerden, lijsttrekkers voor de Provinciale Statenverkiezingen, wethouders, onderwijsdeskundigen en ondernemers gaan met elkaar in debat over prikkelende stellingen. Het debat vindt plaats op 19 februari van 19.30 tot 21.30 uur en is toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Samenwerking
Veertien gemeenten, zes regionale sociale werkvoorzienin¬gen, werkgevers (VNO-NCW), vakbonden, onderwijsorganisa¬ties en het UWV hebben de basis gelegd voor deze grote regionale actie. Samen vormen zij de nieuwe netwerkorganisatie Regionaal Werk¬bedrijf die mensen met een vraag om werk willen begeleiden naar een baan bij regionale werkgevers.

 

Bron: Gemeente Apeldoorn

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?