Help de bevolking van Oekraïne

Burgemeester John Berends geïnstalleerd

Vrijdag 25 mei 2012

Door Redactie

StrangeArt

David Letterman? Hij lijkt er op, maar hij is het niet. Hij is gewoon, charismatisch, hij lacht vriendelijk, maar door zijn pak oogt hij ook serieus en zakelijk. Onze nieuwe burgemeester zit: John Berends.

Met vrouw en kinderen kwam hij daar met een VIP bus aanrijden op het Marktplein. Onthaald door een aantal doedelzakspelers tegen wie hij heel vriendelijk zei: “Dat was mooi”! Hij heeft humor dus. Nee, het was geen grapje. Hij houdt écht van doedelzakmuziek, zou zijn dochter Simone later onthullen.

Hij heeft de hamer, de ambtsketting en ook de letter A mogen ontvangen van waarnemend burgemeester Hans Esmeijer. Tijdens een luchtige ceremonie werd John Berends geïnstalleerd. Nog even wat officiële speeches en wat grapjes. Toen was John Berends zelf aan de buurt.

Luisterend naar zijn maidenspeech viel een aantal verrassende gedachten op. Een burgemeester die minder burgervader is en waarbij de nadruk ligt op “meester”. Duidelijke ideeën en een grote daadkracht, een collegevoorzitter die geen genoegen neemt met louter ceremoniële functies, maar zelf ook portefeuilles wil. Iets wat sinds burgemeester Hubers niet meer is gebeurd. Ik ben benieuwd wat voor portefeuilles de huidige collegeleden met hem willen delen.

Ideeën genoeg, iets nieuws: voer de kerntakendiscussie niet introvert met de raad, maar spiegel alle uitwerkingen met een expertgroep. Een expertgroep die gevormd word door externe CEO’s. Nog een idee wat breekt met de voorgaande periode: richt je als gemeente ook op de regio Arnhem-Nijmegen. Benieuwd hoe de huidige collegeleden die dynamiek ervaren, het is een breuk met het verleden. En ongetwijfeld gaan er pittige discussies volgen.

Vanaf vandaag gaat het serieuze werk beginnen. Een hell of job die hij als uitdaging ziet zitten. Maar stiekem zag je hem denken: heerlijk, Pinksteren!

Wij wensen zijn college omringd door de raad veel wijsheid toe. Moge onder hem Apeldoorn weer opbloeien.

Op de hoogte blijven? Volg John HIER op Twitter!

Redactie: Randy Gasper & StrangeArt

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?