CDA Apeldoorn opent meldpunt digitale criminaliteit

Donderdag 16 juli 2020

Door Redactie

Het CDA Apeldoorn opent op haar site een meldpunt voor inwoners die te maken krijgen met  digitale criminaliteit. De partij pleit voor betere preventie en opsporing van digitale criminaliteit tegen de inwoners. Een middel wat daarbij helpt, is een meldpunt waardoor een beter beeld ontstaat van aard en omvang van het probleem.

De gemeente Apeldoorn is al betrokken bij het weerbaar maken van mensen tegen internetcriminelen. Er is samenwerking met financiële instellingen om mensen (met name ouderen, maar juist ook jongeren) te wijzen op de risico’s van binnenkomende berichten.

Maar het CDA Apeldoorn vindt dat er meer moet gebeuren. Juist in deze tijd, nu veel meer mensen weinig de deur uit komen, verleggen criminelen de aandacht naar de digitale wereld. Dit moet stoppen. Het CDA Apeldoorn pleit voor meer voorlichting, laagdrempelige melding en meer ruchtbaarheid aan opsporing en veroordeling van daders.

Tot 31 juli vraagt het CDA Apeldoorn om via cda@apeldoorn.nl te melden wat er aan geslaagde of mislukte oplichtingpogingen voorbij komt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!