Help de bevolking van Oekraïne

College maakt samen met verenigingen sportagenda voor Apeldoorn

Dinsdag 11 november 2014

Door Redactie

Het college van burgemeester en wethouders in Apeldoorn wil zich intensiever gaan inzetten op zowel breedte- als topsport. “Sport raakt veel belangrijke zaken. Het stimuleert de gezondheid en draagt bij aan de ontwikkeling van onze kinderen”, vertelt sportwethouder Nathan Stukker. “Daarnaast vormt een sportvereniging een centrale plek in de wijk. Veel vrijwilligers werken daar aan zaken die verder gaan dan alleen het beoefenen van sport. Sport en participatie gaan daar gelijk op. Als college hebben wij daar oog voor. We willen daarom het gesprek aangaan met sportend Apeldoorn om meer samenwerking te bereiken en tot een gezamenlijke sportagenda te komen.”

Agenda met acties en ambities
Samen met Apeldoornse sportverenigingen en overige partners in de sport gaat de gemeente een agenda maken. Daarin staat niet alleen wat er nu moet gebeuren, maar ook wat de komende vier jaar de ambities, kansen en concrete acties zijn. Dit allemaal om de sport in Apeldoorn vitaal en toekomstbestendig te houden. Topsport is daarbij een belangrijke inspirator voor de breedtesport. “Daarom zoeken we naar diverse vormen om topsportevenementen naar Apeldoorn te krijgen”.

Agenda voorziet in behoefte
Dat er behoefte is aan een dergelijke agenda blijkt uit de vele initiatieven die bij zowel de sportraad als de gemeente binnenkomen. “Het idee dat de gemeente mogelijke kansen voor de sport wil het ophalen voor een sportagenda, heeft onmiddellijk toe geleid dat allerlei partijen met ideeën komen. Zo denkt een projectontwikkelaar na over hoe topsporters goedkoop gehuisvest kunnen worden in Apeldoorn en is er een initiatiefnemer die wekelijks een ‘Apeldoorn beweegt’-sessie organiseert.” Gemeente wil de agenda in april 2015 gereed hebben.

 

Bron: Gemeente Apeldoorn

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?