Cordon Sanitair Afdeling Voorlichting tegen Apeldoorn Direct?

Vrijdag 22 maart 2013

Door StrangeArt

Ik heb de sterke indruk dat de afdeling Voorlichting van gemeente Apeldoorn dit interactieve medium negeert. Er zijn soms discussiepunten hier waar een toelichting van gemeentewijze een concrete bijdrage zou zijn.
Is dit een gevoel van mij? Nee, er is een concreet bewijs:

In een eerder artikel constateerde ik dat Apeldoorn in tegenstelling tot andere gemeenten geen koppeling heeft met het Waterschap inzake kwijtschelding gemeentelijke belastingen en waterschapsbelasting. In mijn artikel (Geen samenwerking gemeente Apeldoorn en waterschap ) stelde ik een concrete vraag aan zowel de afdeling Voorlichting als aan de politiek om hier een verklaring voor te geven. Impliciet dus de opmerking: “Doe hier wat aan”.

Zowel de gemeente als de politiek hebben hier niet op gereageerd. Dit kan gebeuren. Dus via e-mail (contactformulier) gevraagd om een toelichting (E-mail is doorgestuurd naar afdeling Voorlichting). Na twee weken geen antwoord. Weer een e-mail (als antwoord excuses en weer de melding dat het wordt doorgestuurd naar de afdeling Voorlichting). Nog steeds geen reactie. Fouten kunnen gemaakt worden maar drie keer een verzoek negeren?

Ombudsman Brenninkmeijer heeft recent zijn jaarverslag met de titel ‘Mijn onbegrijpelijke overheid’ gepresenteerd. Enkele opmerkingen uit dit rapport: “Klachten tegen de overheid gaan over de manier waarop de overheid met burgers omgaat” en – overeenkomend met mijn gevoel – “De overheid heeft een gebrek aan empathie”.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!