De Caleidoscoop zoekt correspondenten

Donderdag 3 april 2014

Door Redactie

Medea Huisman

De Caleidoscoop is op zoek naar 100 correspondenten die 100 nieuwe gemeenteraden gaan volgen: hoe gaan de nieuwe gemeenteraden om met maatschappelijke initiatief? Speelt het netwerk van actieve burgers en sociale ondernemers een rol in het programma van het college? En (waar) zien we de energieke samenleving terug in de gemeentebegroting en de plannen voor de komende periode?

Wil jij precies weten hoe het zit met de gemeenteraad in een netwerksamenleving? Of heb je daar al een beeld bij of ideeën over? Dan nodigen we je uit om correspondent te worden voor 100×100 en zo een gemeenteraad te helpen beter de weg te vinden in de netwerkdemocratie.

Als 100×100-correspondent volg je een gemeenteraad in de periode tussen de collegevorming en de bespreking van de gemeentebegroting. Door goede vragen te stellen krijg je niet alleen informatie maar zet je raadsleden, griffiers, collegeleden of ambtenaren wellicht ook aan het denken over andere manieren om de verbinding te leggen tussen de politieke agenda en de agenda van de samenleving. Actieonderzoek, dus!

Je bent vrij om naar eigen inzicht vorm te geven aan jouw onderzoek: passend bij de gemeenschap en passend bij jouw eigen betrokkenheid. Drie informatiebijeenkomsten geven je tools om hiermee aan de slag te gaan, bijvoorbeeld De Caleidoscoop, maar ook andere vormen zijn prima mogelijk. Ook is er natuurlijk gelegenheid om met andere correspondenten kennis en ervaring uit te wisselen.

Meer informatie en aanmelden kan via de de website van De caleidoscoop.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?