De “Jonge honden” in onze gemeenteraad, kwalificatie of diskwalificatie

Woensdag 20 augustus 2014

Door StrangeArt

Na het zomerreces komt de raad twee dagen bij in een goed hotel, lekker eten en – na het serieuze werk – een gezellige avond. Ik ga het beslist niet hebben over geldverspilling, in tegendeel. Zo’n informeel samenzijn is – weet ik uit eigen ervaring – belangrijk. Reacties als ze doen maar met ons geld?. Tja. U  mag zo reageren maar ik ben het niet eens met de kreet “geldverspilling”, maar dat terzijde.

Over het programma (citaat): Een deel van het programma van deze raadsconferentie wordt verzorgd  door ‘De Jonge Honden’: Haris Skalonjiç (D66), Myrthe Kuiper (CDA), Ben Bloem (CU), Tim Kamphuis (VVD), Eşref Öcal (PvdA), Annika Lemmen (LA), Sükran Aksoy (GB) en Frank Tiekstra (PSA).

Bij “jonge honden” moet ik denken aan mijn eigen puppy, onbevreesd stormde die af op andere honden, hij luisterde slecht, poepte in de kamer, liep weg, kortom, een onberekenbaar impulsief dier zonder enige sociale ervaring. Pas nu, na de pubertijd, is mijn hond een maatje. Een maatje wat zich voegt in de mensen en honden maatschappij. Is het zijn van “jonge hond” in de gemeenteraad een kwalificatie of diskwalificatie?. Soms heb je levenservaring nodig voor het beoordelen van maatschappelijke problemen, enige historische kennis en wat vooral van belang is, een gevoel voor realisme.

“Jonge honden” associeer ik met puberaal gedrag: Op cognitief gebied begint de overgang van concreet naar abstract denken. Hiermee gaan gevoelens van onoverwinnelijkheid en grootheid gepaard. Er wordt gedacht dat de wereld veranderd kan worden door er slechts over te denken. (Wikipedia)

Blijft de vraag: “Jonge honden”, kwalificatie of diskwalificatie?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?