De nieuwe ‘Plaza del Mercado’

Donderdag 22 maart 2012

Door Hans Menke

Vanuit het thema ‘de eetbare stad’ waarin Bouwhuis op zoek is naar mogelijkheden om de relatie tussen stad en land te versterken, besteedt Bouwhuis aandacht aan de komst van de nieuwe Landmarkt in één van de hallen van de Nettenfabriek, die op 23 maart officieel wordt geopend.  Initiatiefnemer Harm Jan van Dijk zal uiteenzetten hoe hij zich heeft laten inspireren door de mediterrane marktplaatsen en waarom hij in Apeldoorn de tweede Nederlandse overdekte landmarkt realiseert.

Bouwhuis heeft de voorzitter van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, de heer Henk Achterhuis uitgenodigd om te reageren op deze nieuwe ontwikkeling. Hoe groot zijn de bedreigingen voor de huidige markten op de maandag, woensdag en zaterdag op het Stadhuisplein? Zouden deze markten op den duur verdwijnen en zich verplaatsen naar overdekte markten? Biedt een nieuwe inrichting van het Stadhuisplein een kans om de verblijfskwaliteit van de binnenstad te verhogen?

De voorzitter van de Binnenstadondernemers, de heer Rik Keizer, zal aangeven hoe de ondernemers in de binnenstad aankijken tegen deze nieuwe ontwikkeling.

In het debat zal ook aan de orde komen welke impact deze nieuwe economische dynamiek heeft op de ruimtelijke en sociale sfeer in het stationsgebied

Plaats: ACECgebouw

Datum: 3 april 20.00 uur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!