Debatteer mee over de uitbreiding van Klarenbeek

Zaterdag 4 februari 2012

Door Hans Menke

Bouwhuis begint het nieuwe jaar met aandacht voor de dorpsontwikkeling van het relatief jonge dorp Klarenbeek. Dit in twee gemeenten gelegen dorp bestaat uit twee helften gescheiden door sportvelden. Door toenemende vergrijzing en verlies van sociale samenhang hebben de gemeenten Apeldoorn en Voorst in samenspraak met de dorpsbewoners een dorpsvisie gemaakt waar ingezet wordt op een groei en verjonging van de bevolking. Door uitbreiding van woningbouw krijgen jonge startende huishoudens, die nu vaak moeten uitwijken omdat ze geen woning in het dorp vinden, de kans in Klarenbeek te kunnen blijven wonen. De ruimtelijke opbouw van Klarenbeek bestaat grotendeels uit lintbebouwing met een grote variatie aan woningvormen, architectuur en kleur, waar achter zich weer nieuwe wijkjes bevinden bestaande uit een herhaling van dezelfde type woningen.

In het Bouwhuiscafé speciale aandacht voor het nieuwe uitbreidingsplan van stedenbouwkundige Rob Aben en landschapsarchitecte Jantine Schinkelshoek in opdracht van ontwikkelaar D & D Projecten BV te Klarenbeek.

Wat vinden we van dit plan? Is het een versterking van het dorpse karakter of juist niet? Hoe aantrekkelijk wordt het om in Klarenbeek te wonen?  Een debat over de invulling van het dorpshart en de vitaliteit van het dorp Klarenbeek, waarbij ook de sportclub SC Klarenbeek een belangrijke rol vervult.

Doe mee aan het debat over de uitbreiding van Klarenbeek 7 februari 20.00 uur in ACEC

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!