Help de bevolking van Oekraïne

Dieren doodschieten op de Veluwe

Donderdag 20 oktober 2011

Door Redactie

Er wordt nog altijd gejaagd op de Veluwe. Volgens de jagers is dat ook wel noodzakelijk, want met de jacht, help je de natuur een beetje om op de juiste aantallen te blijven die ons mooie Veluwe aankan. Er zijn immers niet altijd genoeg natuurlijke vijanden en om overschotten te komen van verschillende soorten dieren, moet er gejaagd worden. Anders raakt de natuur uit balans, gaat er teveel flora en fauna verloren.

Het Koningshuis maakt er een sport van. Met regelmaat gaan leden van ons Koningshuis de Veluwe op om op het wild te jagen. We horen er eigenlijk weinig over.

Tot afgelopen week. De Partij voor de Dieren liet weer eens van zich horen. Want naast de jacht, is er ook nog de illegale jacht en de illegale jachthutten. En als het om dierenwelzijn gaat, maakt het niet uit hoe legaal of illegaal, de PvdD komt op voor het vieze stinkende alles vernietigende zwijntje die menig automobilist doet uitwijken.

Genoeg reden voor Harry Voss en zijn handlangers om eens een illegaal jachthutje te kraken voor een statement. Hij toverde onlangs zo’n hutje op tot museumpje met daarin de kadaver koppen van menig dier tentoongesteld. Om even aan te duiden dat de wetgeving op de jacht van dieren wordt nageleefd.

Moeten we dit subsidieloze initiatief omarmen ten behoeve van het dier of laten we de jagers lekker jagen?

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?