Duurzame verbindingen

Maandag 14 maart 2016

Door Redactie

Wist u dat Internationale Vrouwendag een al meer dan 100 jaar oude traditie is? Ik niet.
Dat werd me afgelopen vrijdag verteld op een gezellige viering van deze dag, georganiseerd door Kemi Ra. Samen met 30 Apeldoornse vrouwen uit verschillende culturen zaten we aan tafel en lieten voor ons koken door een vijftal mannen van deze prachtige Apeldoornse organisatie.

Een van de bereiders van ons eten was een gevluchte Syrische professionele kok. De presentatie van vooral de groenten was verbazend mooi (en lekker!). De tafelgesprekken met de vrouwen waren boeiend – verschillen en overeenkomsten tussen groepen hebben mij altijd geïnteresseerd en was na de middelbare school een belangrijke reden voor mij om mijn doctoraal sociologie te willen halen in Leiden. Omdat culturele verschillen tot spanningen kunnen leiden, bijna een understatement te noemen Anno Domini 2016, heeft Kemi Ra al jaren geleden een groep Apeldoornsers getiteld Transformatoren in het leven geroepen, leest u maar eens mee met de missie van deze groep: www.kemi.cc/transformatoren

Dit soort duurzame verbindingen dragen in belangrijke mate bij aan integratie en het verminderen van onderlinge culturele en religieuze spanningen, ook in onze stad. Bij het uitstippelen van integratiebeleid voor de toekomst wil onze fractie dit soort initiatieven koesteren.

Hanna Riezebos
Raadslid ChristenUnie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!