Help de bevolking van Oekraïne

Eric Peels (kandidaat ChristenUnie): “Het gaat in de politiek om zoveel meer”

Zaterdag 7 maart 2015

Door Redactie

Eric Peels, theoloog en inwoner van Apeldoorn, staat op plek 29 van de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen. Zijn motivatie voor zijn kandidaatstelling is duidelijk: “Ik ben kandidaat vanuit de heel basale overtuiging dat de Christenunie een ‘verschil’ kan maken ook in de provinciale politiek, en daar wil ik mijn naam graag aan geven”.

Eric Peels doceert als hoogleraar oudtestamentische vakken aan de Theologische Universiteit Apeldoorn (TUA), Volgend jaar is hij 30 jaar aan de TUA verbonden. Momenteel is Eric Peels ook rector van de TUA.

Maar waarom steunt Peels de ChristenUnie, toch een relatief kleine partij? Het antwoord is helder: “Als het zou aankomen op macht en getal, heeft de ChristenUnie weinig in te brengen. Maar het gaat in de politiek om zoveel meer: het zorg dragen voor een goede inrichting van de samenleving waardoor mensen tot hun recht komen en zich ontplooien kunnen, in een omgeving waarin barmhartigheid en gerechtigheid belangrijk zijn. Cijfers en geld is één, maar goede input van wezenlijk dragende gedachten en ideeën is minstens zo belangrijk. Noem het normen en waarden, of ruimte en perspectief. De Christenunie heeft hier grote invloed, net zoals een klein beetje zout bij de bereiding van een lekker gerecht of zoals een druppel kleurstof in een glas water.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?