[VIDEO] Europese Parlements­­verkiezingen: wéér naar de stembus

Donderdag 23 mei 2019

Door Redactie

Na de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar en de Provinciale én Waterschapsverkiezingen in maart van dit jaar, mogen we vandaag (donderdag 23 mei) weer het rode potlood in de hand nemen. We mogen namelijk stemmen voor het Europese Parlement. Tot 21.00 uur vanavond kan je op 96 plekken in Apeldoorn terecht om je stem uit te brengen.

Om een uur of 11 was vanochtend zo’n 5,6 % van de Apeldoorners naar de stembus geweest, meldt de gemeente Apeldoorn.  Bij de redactie van Apeldoorn Direct kwamen de afgelopen weken veel reacties binnen als ‘moeten we nu alweer stemmen?’. Veel Apeldoorners leken een soort van ‘stem-moe’. ,,Ik overwoog zelfs even om de stempas bij het oud papier te leggen”, meldt Sophie de Boer. ,,Waar moeten we nu weer op stemmen? Maar ik heb besloten toch maar te gaan. Maar dan moet ik nog wel even een Stemwijzer doen.” Ook Agnes van ’t Einde heeft geen idee. ,,Stemmen? Is dat vandaag? Dan denk ik dat ik deze even oversla. Ik weet hierbij helemaal niet op wie ik moet stemmen.”

Tegen het eind van de middag was het opkomstpercentag in Apeldoorn volgens de gemeente ongeveer 22%.

,,Wijkcentrum Orca in Orden aan de Germanenlaan,  was om 19 uur best rustig. Geen rij, in tegenstelling tot de laatste keer dat we gingen stemmen. Toen stond er rond dit tijdstip een flinke rij” meldt onze verslaggever Marion Bekker.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Gemeenteraad Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!