Fatsoensrakker trekt ten strijde tegen vrijheid

Vrijdag 31 augustus 2012

Door couneaux

bron: vvd.nl

Citaat: VVD-Tweede Kamerlid Malik Azmani:’De tijd is wat ons betreft echt voorbij dat je zomaar je hand op kunt houden, terwijl je buurman hard voor zijn geld, maar ook voor dat van jou aan de slag gaat. Als je echt wilt werken dan zet je alles op alles. Op tijd je bed uitkomen, zorgen dat je niet met een kegel een gesprek in gaat. Niet stinkt naar zweet en dat je er een beetje normaal bijloopt. Doe je dit niet dan kun je op je vingers natellen dat je met 1 nul achter staat op anderen sollicitanten’.

Het staat er zo terloops tussen: ‘en dat je er een beetje normaal bijloopt’.

‘k Heb zelf wel es het idee gehad dat ik om mijn lange haren ergens niet aangenomen ben. Toen zaten er 3 types a la Azmani tegenover mij tijdens de sollicitatie: ieder snorhaartje tot op de tiende millimeter nauwkeurig, voorbeeldige zijscheidingen, stroppen om de nekken, gewoon ranzig van de gladheid. Ik voelde hun afkeer. ‘k Kreeg achteraf te horen dat ik niet enthousiast genoeg klonk. Jaja.

Even een raadseltje: Een man met hanekam gaat solliciteren. De werkgever moet hem niet omdat ie een hanekam heeft. Wie zit hier fout? Antwoord: Volgens de wet zoals die er nu ligt is die werkgever strafbaar.

Maar Malik Azmani ziet dat anders en wil het slachtoffer straffen.

Omdat een werkgever de persoonlijke vrijheid die iedere Nederlander geniet om ’s Nederlander’s uiterlijk vorm te geven zoals het ’s Nederlander blieft niet respecteert en dat gegeven alleen al reden genoeg vindt om iemand niet aan te nemen (ook wel bekend als discriminatie) vindt Azmani dat je als sollicitant je vrijheid moet inleveren. WAAR IS HIER DE LOGICA, MALIK??

Malik Azmani, uiterlijk voorkomend, innerlijk een beetje aan het verrotten.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

VVD

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?