Financiële problemen

Maandag 21 mei 2012

Door Redactie

Christenunie

Dat Apeldoorn in financieel zwaar weer verkeert, is geen geheim. Tijdens de laatste raadsvergadering hebben alle fracties geworsteld met oplossingsrichtingen. Hoe lossen we nu de problemen op, zonder alle lasten bij de burgers te leggen. Dat wil niet zeggen dat de burgers het effect niet zullen ervaren. Dat zal zeker wel gebeuren. Het kan zijn dat er (nog meer) subsidies worden geschrapt, dat de dienstverlening van de gemeente versoberd wordt, maar ook dat er lastenverzwaring (belastingverhoging) plaatsvindt. Dat laatste heeft niet de voorkeur, maar er zijn situaties waarin we er toch voor zullen kiezen. Die omstandigheden zijn voor verschillende partijen verschillend, maar de mogelijkheid wordt opengehouden.

Het is voor iedereen wel duidelijk dat het moeilijk zal zijn en dat we erg onaangename keuzes moeten gaan maken. Daar waren we vorig jaar al aan begonnen, maar het gaat nu nog een stap verder.  Zoals altijd moeten er keuzes worden gemaakt. De verschillende richtingen noemde ik net al. Wat ons betreft zal juist het grondbedrijf waar de zaken verkeerd zijn gegaan, nu ook voor (een deel van) de oplossing moeten zorgen. Dat betekent dat er grond moet worden verkocht, in feite meer dan we eerder hadden gedacht, maar waarschijnlijk tegen lagere prijzen. Dat zal nog steeds erg lastig zijn, maar het moet wel worden gedaan.

De komende weken zullen die keuzerichtingen door de Raad worden vastgesteld en uiteindelijk in de begroting voor 2013 en latere jaren worden verwerkt.  U zult er de komende weken ongetwijfeld meer van horen en lezen.

Roelof Veen – fractievoorzitter ChristenUnie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!