Geld verdienen met de fietsenstalling

Vrijdag 3 augustus 2012

Door Randy Gasper

Randy Gasper

De fietsenstallingen in Apeldoorn zijn gratis. Een prima service. Het geeft mij(n collega’s) een extra motivatie om met de fiets naar het werk te komen en hun fiets voor het gevoel veilig en droog te kunnen stallen.

De beheerders lijken het daar wel prima te vinden. ’s Ochtends komen een handjevol mensen de fiets brengen, ze gaan werken en rond een uurtje of vijf is het weer een beetje spitsuur. Een klein beetje, want echt vol is het er zelden. Tenzij het uitgaansleven in volle gang is. Dan moeten de beheerders flink aan de bak.

De ene medewerker is wat vriendelijker dan de ander. De één legt zich namelijk neer bij het lot dat het een heel rustig baantje is overdag. Wat fietsjes komen binnen, wat fietsjes gaan eruit en de rest van de dag is het rustig. Wie in de tussentijd een webwinkel wil beginnen, kan dit met dit baantje ideaal combineren. De ander neemt zijn werk weer zo serieus dat hij zo nu en dan een enkele fietser streng toespreekt over de regeltjes die gelden, maar vervolgens nergens vermeld staan. Discussie is dan leuk. Beetje jennen.

Het houdt ons wel bezig die fietsenstalling. Banden plakken doen ze niet. Een kettinkje spannen eveneens niet. Remmetje fixen? Ook niet. Het zijn natuurlijk geen fietsenmakers, maar deze gesubsidieerde instelling zou toch best wel wat slimme eurootjes terug kunnen verdienen met wat extra service. We betalen er als fietser immers niks voor, dus we hebben wat geld over in de portemonnee. Er staat er ook geen drankenautomaat. Vaak lusten we nog wel een colaatje voor op de fiets. Zeker in de weken van meer zon en in de wetenschap dat dat uitgespaarde eurootje nog in de pocket zit.

Mogelijk zal het te maken hebben met het feit dat deze gesubsubsidieerde fietsenstalling niet mag concurren met commerciële fietsenmakers. Ik kan mij die logica wel indenken. Maar toch?

Hier kunnen de euro’s toch slimmer worden terugverdiend?

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!