Gemeente: Action en Kruidvat mogen niet naar Vlijtseweg

Vrijdag 27 april 2018

Door Daniel van Harmelen

De Action en de Kruidvat die aan de Vlijtseweg gerealiseerd zouden worden, komen er voorlopig niet. Althans, als het aan de gemeente Apeldoorn ligt. Die heeft de aanvraag voor een omgevingsvergunning afgewezen.

Dat staat in een brief van het college van B en W aan de gemeenteraad, naar aanleiding van vragen van de SGP.

Eerder nog kreeg de ontwikkelaar wel toestemming om een deel van de leegstaande ruimtes flink uit te breiden. Dat daar vervolgens een Action en een Kruidvat in zouden komen stootten zowel de gemeente Apeldoorn als de ondernemers in de omgeving tegen het zere been. Die hadden eerder al geprobeerd om de uitbreiding van de Dekamarkt én de realisatie van een gloednieuwe Aldi tegen te gaan, zonder succes.

Die ondernemers lijken nu gelijk te krijgen van de gemeente Apeldoorn. Het toestaan van een Action en een Kruidvat leidt ertoe dat langs de Vlijtseweg een nieuw winkelcentrum ontstaat, en dat is onwenselijk, stelt het college van B en W in de brief aan de raad. De Dekamarkt en de Aldi staan hemelsbreed nog geen 600 meter van winkelcentrum Anklaar.

,,Wij zullen daarom geen medewerking verlenen aan een afwijking van het bestemmingsplan. Dit betekent dat de aanvraag kritisch tegen het licht is gehouden en is beoordeeld aan de hand van alle geldende kaders” vervolgt het college in de brief aan de raad. Het college trekt de conclusie dat de plannen van de ontwikkelaar in strijd zijn met ,,het geldende bestemmingsplan, de uitgangspunten van het voorbereidingsbesluit, het ontwerpbestemmingsplan, het gemeentelijke beleid en het provinciale beleid”.

In januari bleek dat de aanvraag voor de omgevingsvergunning niet compleet was. De gemeente stuurde de aanvraag terug.

De aanvrager kan in bezwaar en in beroep gaan. Het is nog niet bekend of de aanvrager die stappen gaat zetten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!