Help de bevolking van Oekraïne

Gemeente maakt gymzalen energiezuiniger

Dinsdag 24 mei 2016

Door Redactie

Gemeentelijke gebouwen worden steeds duurzamer. Na onder meer het Raadhuis en Omnizorg pakt de gemeente in de zomer 20 gemeentelijke gymzalen aan. Na 45 jaar zijn deze gymzalen toe aan een stevige renovatie. Met de renovatie wordt ingezet op meer gebruiksgemak en energiezuinige oplossingen.

Wethouder Duurzaamheid Mark Sandmann juicht deze ontwikkeling toe: “De gemeente Apeldoorn is dit jaar volop bezig om eigen gebouwen te verduurzamen en energie te besparen. Met deze aanpassingen besparen we zowel geld als het milieu. Het is jammer dat we de gymzalen even moeten sluiten hiervoor, maar na de zomer hebben schoolkinderen en verenigingen weer een heerlijke plek om te sporten en bewegen. En die is dan ook nog duurzamer.”

Kerschoten Sportief
Dat de leerlingen van basischolen de Rank en de Sterrenschool door de verbouwingen geen gymles meer zouden krijgen in de maand juni, vond een aantal sportorganisaties in de wijk reden om de sportieve handen ineen te slaan. De leerlingen krijgen in die maand een bijzondere sportles of sportactiviteit aangeboden. Zo gaan zij trampolinespringen bij Bounz Apeldoorn en krijgen ze skateboardles in skatepark Real-X op het Zwitsalterrein. Ze maken kennis met tafeltennisvereniging De Veluwe en krijgen een gevarieerd sportaanbod van Accres samen met – en op het terrein van – voetbalvereniging Robur et Velocitas. Met Stimenz als bindende factor is de organisatie van Kerschoten Sportief compleet. Het enthousiasme van de deelnemende partijen is dusdanig groot dat er al geluiden opgaan voor een langdurige sportieve samenwerking.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?