Gemeentebelangen wekt woede SP bij actie geitenstallen

Woensdag 31 mei 2017

Door Daniel van Harmelen

Gemeentebelangen Apeldoorn heeft zich de woede van de Apeldoornse SP en de Partij voor de Dieren op de hals gehaald. De partijen verzamelden handtekeningen tegen de megageitenstallen die in Beemte Broekland komen, maar verbaasden zich over een flitsbezoek met fotomoment van ‘collega’ Gemeentebelangen. Mede-organisator GroenLinks houdt zich afzijdig.

Wat volgde waren boze berichten op social media. Onder een artikel van Apeldoorn Direct waarin Gemeentebelangen haar rentree aankondigde waren de berichten fel. Anita van Haarlem zegt onder het artikel: ,,Ze kwamen zelfs op het einde van de actie eens aan kakken.” Dat de partij ook de eigen kleuren voerde, gele kleren en een vlag met ‘Gemeentebelangen’ erop, stoorde Marc Bontebal van de Partij voor de Dieren. ,,Niemand had, zoals gezamelijk afgesproken, jasjes, buttons, sjaals van partijen op of aan en doodleuk komt de kanarieclub even scoren.”

Sunita Biharie, bestuursvoorzitter van de Apeldoornse SP (die niet in de raad zit) verbaast zich ook. ,,Wauw , dus hiervoor kwamen ze alleen langs om een foto te maken? Bij een actie van de SP, PvdD en GL? Erg jammer dat men denkt op deze manier te moeten scoren”, zegt ze. Gemeentebelangen zelf verdedigt zich op de eigen pagina. Ze hadden de handtekeningenactie graag gesteund, maar ,,waren niet benaderd”, aldus de Facebookpagina. Volgens Sunita Biharie van de SP had juist Gemeentebelangen de hand uit moeten reiken. ,,Jullie hadden ons ook van te voren kunnen bellen naar ons , GL of PvdD dat jullie mee wilden doen.”

,,We hebben nooit de intentie gehad om jullie tegen het been te schoppen”, reageert Gemeentebelangen verder.  Sandra Jagesar reageert als laatste met ,,jullie hadden je gewoon kunnen aansluiten, omdat jullie van de actie wisten. Ik vind dit niet van respect betuigen tegenover de andere partijen dat jullie langs komen in partij kleding en een foto gaat maken en vervolgens gaan gebruiken voor politieke doeleinden”, besluit zij.

Een oproep van Gemeentebelangen aan de SP, GroenLinks en de PvdD om het raadsverzoek te vernietigen is curieus omdat de SP, net als Gemeentebelangen, niet in de gemeenteraad zit.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?