Gevaar? Gemeente met staart tussen de benen

Woensdag 11 april 2012

Door Nataliefde

Vandaag werd bekend dat de parkeergarage onder het Marktplein en het gemeentehuis sinds anderhalf jaar niet meer aan de brandveiligheidseisen voldoet. Je zou denken dat de gemeente meteen in actie komt en er wat aan doet. Of tenminste de boel zo snel mogelijk sluit. Niets is minder waar.

“Veiligheid niet onvoldoende”
In de Stentor beweert de gemeente dat “de veiligheid niet onvoldoende is” maar een “magere voldoende die naar goed moet”. Hij noemt veiligheid een “abstract begrip waarop je nooit honderd procent garantie op kan geven. Als het onveilig zou zijn, zouden we de garage meteen dichtdoen”.

Dure grap
Veiligheidsmaatregelen (een automatische blusinstallatie, verbeterde vluchtroutes, gemeentelijke auto’s op gas in de open lucht) gaan zo’n twee miljoen kosten. Omdat Apeldoorn geen geld meer heeft, zoals bij iedereen wel bekend, zal er op andere posten bezuinigd moeten worden. Een geplande renovatie van de garage zit er in ieder geval voorlopig niet in volgens b en w.

Moet de fik erin voordat de gemeente de veiligheid gaat verbeteren?

Morgenavond wordt de investering in een verbeterde veiligheid en de financiële dekking ervan besproken in de raadsvergadering om 20:30. We zijn benieuwd hoe de verhouding geld – veiligheid er volgens ons bestuur uit moet zien…

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Marktplein Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!