Gezocht M/V: burgemeester van Apeldoorn

Dinsdag 15 november 2011

Door Redactie

Ja ja, daar is ie dan. De officiële vacature voor burgemeester van Apeldoorn. Nu net een klein weekje staat de vacature online op de site van de gemeente Apeldoorn. Een leuke job waarvoor je een bezoldiging per inwonersklasse ontvangt. In gewoon Nederlands is dat loon. Wie solliciteert en wordt aangenomen mag het nette bedrag van € 9.691 en 95 centen ontvangen. Bruto wel te verstaan, daar gaan wel de gebruikelijke belastingen e.d. nog vanaf.

En wat te bedenken van je UPC kastje, je gas, water en licht, je Eredivisie Live, de wekelijkse wasstraat, je boodschappen, je contributie van de korfbalclub, het verjaardagscadeautje van tante Bep en dan soort vaste lasten. Maar goed, dat ter zijde.

Er wordt gezocht naar een burgemeester met daadkracht, bestuurlijke ervaring en iemand met kwaliteiten als bruggenbouwer en verbinder. Let wel: dit waren niet de gebreken van de oude burgemeester, dit zijn specifieke kwaliteiten die volgens de gehouden enquête onder inwoners van Apeldoorn gewenst waren.

Je krijgt natuurlijk wel de verantwoordelijkheid op je schouders van ruim 155.500 Apeldoorners, die zeker na de laatste financiële ontwikkelingen met een kritische blik zullen toekijken. Je moet het ook willen om – nu we onder curatele staan – alles wat je van plan bent te willen delen met de provincie. Apeldoorn is niet geheel je eigen winkeltje. Anderzijds biedt een nieuwe burgemeester simpelweg ook nieuwe kansen en wellicht innovatieve mogelijkheden. En waarom ook niet. Misschien is dit Apeldoorn wel toe aan een frisse wind, hoe goed Fred de Graaf ook zijn werk deed. Bovendien is dat werk nu beloond met een mooie voorzitters positie in de Eerste Kamer. Dan heb je politiek gezien een goede CV en het is De Graaf zeker gegund.

Maar goed… er kan dus gesolliciteerd voor de vacante plek om burgemeester van Apeldoorn te worden. Solliciteren kan via deze link. Dat u dat even weet!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?