GroenLinks reikt voor achtste keer Groene Lintjes uit

Woensdag 6 juni 2012

Door Redactie

Margien de Vries

Gistermiddag, op Wereldmilieudag, reikte GroenLinks Apeldoorn voor de achtste keer groene lintjes uit aan mensen of instanties die zich inzetten voor duurzaamheid en milieu. Tijdens een feestelijke bijeenkomst met hapjes en drankjes bij Brasserie De Zon in s’Heerenloo werden vier winnaars onderscheiden door fractievoorzitter Michael Boddeke.

De winnaars van de groene lintjes 2012 zijn:

De deelnemers van het veegproject binnenstad
Bewoners en cliënten van Omnizorg ruimen al jaren zwerfvuil op in de binnenstad tegen uitsluitend een vrijwilligersvergoeding. Gerard Boosveld is al vele jaren begeleider van deze groep en nam het groene lintje in ontvangst. Ook Marko was aanwezig en kreeg een lintje opgespeld.

Jeroen Willemsen
Jeroen is ruim vijf jaar, sinds de start, de drijvende kracht achter het project ‘Natuurlijk Nieuwsgierig’ in Osseveld-Woudhuis. Vier keer per jaar organiseert hij met enkele andere vrijwilligers een ‘expeditie’ voor kinderen van 4-12 jaar in Osseveld-Woudhuis. Zo raken kinderen op een speelse manier vanzelf met de natuur vertrouwd. Door zijn tomeloze inzet en aanstekelijk enthousiasme weet Jeroen de kinderen aan zich te binden en wordt de groep kinderen steeds groter. In januari 2012 waren het er al zeventig!

Willeke Wielink
Willeke Wielink startte in 2008 samen met een buurvrouw de kledingbank op, om mensen met weinig geld te helpen aan gratis kleding. Eerst deed ze dit vanuit huis en buurtcentrum Het Zevenhuis, tegenwoordig is de kledingbank ondergebracht bij Mode & Co aan de Helmbloem.

Transition Towns Apeldoorn
Transition Town is een wereldwijd fenomeen, dat vanuit particulier initiatief mogelijkheden biedt om verbeteringen in de omgang van de mens met de natuur te bewerkstelligen. Ina Șabanoḡlu werd als trekker van Transition Town Apeldoorn gehuldigd met een groen lintje. Zij verzet enorm veel werk en is daarmee de motor waarop alle andere vrijwilligers draaien. Ze is ook de trekker van de onlangs aangelegde tuin in het Zuiderpark.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?