Help de bevolking van Oekraïne

Irritant beleid rond zondagsupers

Maandag 21 mei 2012

Door Randy Gasper

Randy Gasper

Lekker weer. Maandenlang doorbreek ik de veelal niet al te spectaculaire zondagen in Apeldoorn met een bezoekje aan mijn Dekamarkt. Lekker na het wandelen, ga ik dan op zoek naar de ingrediënten die mij een heerlijke maaltijd moeten verschaffen.

Vandaag ging ik weer. Stond ik ineens voor een dichte deur bij de Dekamarkt op de Eglantier. Mag niet meer van de gemeente, zo meldt het bericht dat op de deur is geplakt. Ik kreeg weer even een Legends-flashback, al ging deze vergelijking niet helemaal op. The Legends had wel degelijk een veiligheidsprobleem. Hoe zit dat dan met de Dekamarkt?

Ineens kreeg ik toch weer een soort Veluwegevoel. Het schoot me te binnen dat we nu een coalitie hebben die voor 2/6 deel uit christelijke partijen bestaat. Zou dat de reden zijn dat we terug geworpen worden in het Stenen Tijdperk? Ik ben zelf gelovig en ja, ook ik vind een dag rust eerder een zegen, dan een last. Maar ik val er niemand mee lastig en laat zeker niet tachtig procent van het heidense Apeldoorn de dupe worden van mijn principe.

De echte reden zal dat wel niet zijn, toch? Op de site van de gemeente mogen we lezen dat we te maken hebben met lotingen. Via deze lotingen krijgen alle supermarkten de kans om zon- en feestdagen de deuren te openen vanaf 16.00 uur. Een akkoordje tussen de wethouder en supermarkten zelf, als we het mogen geloven. Wie wanneer open gaat en de deuren moet sluiten kan ik echter nergens vinden. Al Google-end schoot ik niet veel op.

Waar zijn in vredesnaam de zondagsupers geopend? En als gemeente en supermarkten met dit akkoord blij zijn, waarom bedienen ze de consument (lees: hun handel) dan niet op maat met informatie? En waarom mag verdomme gewoon niet elke supermarkt open, die wil? Ondernemen is op eigen risico. Ik zie honderden voordelen van Apeldoorn, maar dit kan ik niet meenemen in mijn verkooppraatje.

Ik vind dit echt irritant belachelijk! Echt!

Mogen de winkels wat jou betreft op zondag open?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?