Je nieuwe huis zelf customizen op Nidoo.nl

Woensdag 11 april 2012

Door Redactie

Internetbureau Max.nl heeft de website ontwikkeld van Nidoo, een onafhankelijke instantie die woonwensen van de consument centraal zet. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft heel Nederland met alle te bebouwen locaties in beeld gebracht voor het initiatief, dat vorig jaar oktober startte. Via het kaartje op de website kun je een favoriete locatie, type woning, aantal kamers, oppervlakte en soort parkeergelegenheid invoeren.

Landelijke aandacht
Er is inmiddels landelijke aandacht voor Nidoo geweest. Zo stond er vorige week een paginagroot artikel met interview in de Metro en vandaag een stuk in de woonbijlage van de Telegraaf.

Hoe meer, hoe beter
Inmiddels heeft Oss zich aangemeld als samenwerkende gemeente en hebben al honderden mensen door heel Nederland via het kaartje op Nidoo.nl hun woonwensen doorgegeven. In Apeldoorn staat de teller momenteel op 47. Hoe meer mensen zich op dezelfde locatie inschrijven, hoe groter de kans dat de gemeente en projectontwikkelaars de woonwensen uiteindelijk realiseert. De website raadt dan ook aan je met grotere groepen tegelijk voor één locatie aan te melden.

Huizencrisis
Nidoo speelt met dit initiatief goed in op de woningmarktcrisis, want nieuwe woningen worden nog steeds in groot tempo gebruikt terwijl ze steeds moeilijker verkoopbaar zijn. Woningen verkopen zich niet meer zo makkelijk als vroeger. Bouwen zonder eerst te kijken wat de behoeften van de consument zijn kan echt niet meer. “De klant moet weer centraal komen te staan, niet de te bouwen woningen”, zegt initiatiefnemer Jeroen Hutten ook.

Nieuwsgierig? Zie nidoo.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!