Kidskaart beschikbaar voor alle Apeldoornse kinderen in armoede

Zaterdag 17 juni 2017

Door PvdA Apeldoorn

De Kidskaart wordt nog dit jaar beschikbaar gesteld voor gezinnen met een laag inkomen. Een motie van de PvdA-fractie werd tijdens de behandeling van de voorjaarsnota unaniem aangenomen door de gemeenteraad. De kosten worden gedekt door de zogenaamde Klijnsma-gelden die bedoeld zijn om de armoede onder kinderen te bestrijden.

Het college van B. en W. gaat aan de slag om op korte termijn de Kidskaart ook beschikbaar te stellen aan gezinnen met een besteedbaar inkomen niet groter dan 120% van het sociaal minimum. Het is belangrijk dat de Kidskaart ook beschikbaar komt voor gezinnen met een laag besteedbaar inkomen. Niet alleen voor gezinnen die zich in de schuldhulpverlening of schuldsanering bevinden, maar voor alle gezinnen die aan dit criterium voldoen, bijvoorbeeld door hoge zorgkosten of andere oorzaken.

Ook roept de motie, ingediend door PvdA-raadslid Ties Stam, het college van B. en W. op om maatregelen te treffen om de benutting van alle regelingen om armoede te bestrijden zo hoog mogelijk te laten zijn. De PvdA is ontzettend blij dat de gemeenteraad deze motie unaniem heeft gesteund en er een concrete regeling is om kinderen in armoede in Apeldoorn te helpen. Bekijk hier de motie (M12).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!