Kleine ergernissen

Maandag 10 juni 2013

Door Redactie

Dagelijks loop ik met de hond een blokje in de buurt van en naar het zogenaamde hondenveldje.

En nee, ik wil het nu niet hebben over hondenpoep.  Ik wil het hebben over iets wat zwerfafval wordt genoemd. Lopend langs een fietspad naast de RK begraafplaats bij de Lokomotiefstraat en langs rondweg zuid Laan van de Mensenrechten, zie ik onderweg lege blikjes, drinkkartons en andere verpakkingen, die schijnbaar achteloos worden achtergelaten door passanten.

Daaruit spreekt respectloosheid. Degenen die hun rotzooi van zich af werpen zeggen daarmee ‘Ik heb schijt aan deze omgeving en aan deze buurtbewoners. Laat iemand anders mijn rommel maar opruimen.’ De mensen die dit doen zijn geen zwervers, in dat geval zou er veel minder liggen. Als ik er soms getuige van ben zijn het meestal ‘gewone’ volwassenen. Dan zou ik willen roepen ‘Doe je dat thuis ook?’

De mensen die elke keer opnieuw andermans rommel opruimen wil ik hierbij bedanken. En zelf zou ik daar best iets aan willen bijdragen. Samen met buren een ochtendje de eigen buurt opruimen. Misschien nog leuker dan een buurtbarbecue. Idee?

Jeannet Huizing, gemeenteraadslid ChristenUnie 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!