Krokodillentranen van het CDA

Maandag 15 april 2013

Door StrangeArt

Feit:
Het CDA wil dat de binnenstad bruisend blijft, maar ziet dat er steeds meer winkelpanden leeg komen te staan. Nu is de winkelleegstand zo rond de 10 % in Apeldoorn. Wat kunnen we doen om de leegstand te keren? Wie is aan zet?
Daarom organiseert het CDA op 16 april a.s. een politiek café over de vraag: hoe houden we de binnenstad levendig? Leegstand wat doen we eraan? Deze bijeenkomst vindt plaats in ACEC gebouw (Roggestraat 44) en begint om 20:30 uur

Commentaar:
Krokodillentranen van het CDA. Het CDA is medeverantwoordelijk voor de bouw van een groot winkelcentrum bij het Omnisportcentrum. Een winkelcentrum met als thema Leisure en Sport, een moeilijk woord voor spel en vermaak. Een bezoeker in het winkelcentrum “De Voorwaarts” is niet tegelijkertijd in de binnenstad. Dus de leegstand in de binnenstad neemt toe!
Ik herinner mij de raadsvergadering waar het bestemmingsplan aan de orde kwam. De VVD waarschuwde voor de kwetsbaarheid van de binnenstad. het CDA vond dit maar vreemd en maakte zich totaal geen zorgen.

Uit mijn archief: In het stadshart van Almere dreigt een verdubbeling van de leegstand van winkels, tot 20 procent, door de ontwikkeling van een ‘retailpark’ in Almere Poort (Bron VK)
Ook in Almere betreft het – net als in Apeldoorn – een sport en Leisure winkelcentrum

Verder uit de Volkskrant: Nog bozer werden de tegenstanders toen er een rapport opdook, dat in opdracht van het college is gemaakt. Dat rapport stelt de zittende winkeliers een omzetdaling van 10 procent in het vooruitzicht. NB: Dit rapport werd geheimgehouden, wethouder Duivesteijn vond het niet nodig dit gegeven te delen.

Vraag: Is in Apeldoorn ook een rapport wat de effecten van het winkelcentrum bij Omnisport in relatie tot de binnenstad beschrijft?
Ja, dat is de detailhandelvisie, maar de detailhandelvisie beschrijft een tegengestelde conclusie als het Almere rapport: “De Voorwaarts” is complementair aan de binnenstad (Vrij vertaald: ze vullen elkaar aan)

Bullshit!

StrangeArt is de avatarnaam van Roelof Rump, de foto schetst een toekomstbeeld van de binnenstad.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

Omnisport Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!