Leefbaar Apeldoorn: Lokale verkiezingen!

Maandag 10 maart 2014

Door Leefbaar Apeldoorn

Leefbaar Apeldoorn

Leefbaar Apeldoorn onderschrijft het artikel: “‘Als ik nog één landelijk kopstuk op onze Markt zie, jaag ik hem mijn stadje uit’ van Sheila Sitalsing in de Volkskrant van 28 februari 2014. Een artikel die duidelijk weergeeft dat het om gemeenteraadsverkiezingen gaat. Verkiezingen met een lokaal karakter en de lokale problematiek.

Tijdens de verkiezingen in 2010 hebben wij aandacht gevraagd bij de landelijke televisieprogramma’s voor meer lokaal accent. Toen werd ons meegegeven dat we te laat waren en troffen we onze verkiezingsposter 3 maanden later aan op een in een scene gezet billboard bij de landelijke verkiezingen in het programma Koefnoen.
Leefbaar Apeldoorn heeft begin januari alle landelijke media aangeschreven middels onderstaande brief. Maar helaas de landelijke media heeft zoals u kunt lezen in het artikel van de Volkskrant andere keuzes gemaakt.

Ook Apeldoornse lokale partijen met landelijke binding halen massaal de prominenten uit Den Haag o.a.: Minister President Rutte (VVD), Minister Schultz (VVD), Alexander Pechtold (D66), Minister Bussemaker (Pvda), Staatssecretaris Sharon Dijksma (PvdA), Elbert Dijkgraaf (SGP)

Lees hier het artikel in de volkskrant

 

Brief verzonden begin januari aan alle landelijke media

lokaal daagt uit

Geachte heer, mevrouw,

Het is weer bijna zover. Binnenkort pakt heel lokaal politiek Nederland weer uit met de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat geldt natuurlijk ook voor de lokale partij Leefbaar Apeldoorn. Wij zijn een partij, zonder enige landelijke binding, die zich richt op de lokale thema’s die specifiek binnen de gemeente Apeldoorn spelen.

De media spelen een belangrijke rol in iedere verkiezing. De gemeenteraadsverkiezingen, waarbij het toch echt gaat om lokale thema’s, worden in de media helaas te vaak gedomineerd door landelijke thema’s en ‘kopstukken’. Wij vinden dat er voldoende aansprekende lokale thema’s en mensen zijn die voor een breed publiek interessant kunnen zijn. Zeker met het kabinetsbeleid om grote decentralisaties door te voeren moet er op lokaal niveau door lokale politici oplossingen worden gevonden en niet door de mensen in Den Haag.

Dat lokale niveau bestaat voor meer dan 25% uit pure lokale partijen zoals Leefbaar Apeldoorn, die geen binding hebben met een landelijke partij. Voor deze partijen worden vanuit het ministerie geen (training) budgetten beschikbaar gesteld.

Gesprekken met de minister hierover door een belangenorganisatie van lokale partijen zijn in den regel erg kort.

Wij, als Leefbaar Apeldoorn, zouden graag zien dat ook in de landelijke media aandacht is voor het feit dat het om lokale thema’s gaat. Aandacht voor verkiezingen is belangrijk omdat het mensen kan aanzetten om te gaan stemmen. Het is van belang dat kiezers beseffen dat dit gaat over hun directe (woon)omgeving waar ze ook daadwerkelijk het verschil kunnen maken met hun keuzes en de effecten daarvan ook ervaren.

Wij willen u dan ook oproepen om in de komende periode rond de verkiezingen zorg te dragen voor het benadrukken dat het gaat om gemeenteraadsverkiezingen waarbij de lokale thema’s van belang zijn voor het bepalen van de keuze.

 

 

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?