Help de bevolking van Oekraïne

Leefbaar Apeldoorn wil actie op braakliggende terreinen

Zaterdag 10 november 2012

Door Leefbaar Apeldoorn

Voor de fractie van Leefbaar Apeldoorn zijn de braakliggende terreinen in Apeldoorn een doorn in het oog. Als voorbeeld is vanaf begin 2000 het voormalige Dirk van de Broek terrein in Osseveld al niet meer in gebruik en wordt onderhoud bijna niet uitgevoerd. Een vervuiling van stad en dorpen die volgens Leefbaar Apeldoorn vrij makkelijk voorkomen kan worden.

Goede alternatieven zie je aan de Baron Sloetkade waar een tijdelijk trapveldje is gemaakt, het Parkje van Pythagoras aangepakt door Groen Links en een tijdelijke moestuin door scholieren bij het Stationsplein. Leefbaar Apeldoorn is van mening dat deze braakliggende terreinen beslist niet nodig zijn. Ook wanneer, door bijvoorbeeld de crisis, realisatie enige tijd uitblijft kan men streven naar een tijdelijke oplossing om het leefklimaat in dorp of wijk te verbeteren. In dit voorstel wil Leefbaar Apeldoorn een oplossing aandragen om braakliggende terreinen toonbaar te maken, zodat ook die locatie een visitekaartje blijft voor Apeldoorn. Daarbij ligt de rol van de gemeente bij het stimuleren van grondeigenaren en ontwikkelaars om gezamenlijk tot een oplossing te komen om braakliggende terreinen beter toonbaar te maken.

Leefbaar Apeldoorn vraagt dan ook middels een initiatiefvoorstel aan het College om hier actie op te ondernemen. Leefbaar Apeldoorn is ondertussen ook door de Wijkraad Osseveld/Woudhuis op de hoogte gebracht dat zij mee willen denken aangaande de braakliggende terreinen in hun wijk. Naar verwachting zal deze maand het initiatiefvoorstel van Leefbaar Apeldoorn behandeld worden in de Politieke Markt.

http://www.leefbaarapeldoorn.nl/Braakliggende%20terreinen.pdf

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?