Legale wietteelt in Apeldoorn, doe het

Zondag 8 oktober 2017

Door Roelof Rump

Het nieuwe kabinet wil een proef doen met legale wietteelt. Haagse bronnen bevestigen berichtgeving van RTL Nieuws over de proef. In een aantal gemeenten mag straks wiet worden verkocht die is geteeld door een of meerdere door de overheid aangewezen organisaties. Het is de bedoeling dat de overheid straks een vergunning afgeeft aan de organisaties om de wiet te produceren. Tussen de zes en tien gemeenten mogen de softdrugs dan in hun stad of dorp gaan verkopen. (NOS Nieuws).

Voor Apeldoorn ligt hier een kans, raadsleden, dien een motie in. Kern van de motie: Laat Apeldoorn één van de experimenteer gemeenten zijn. We waren al vooruitstrevend met de toekenning van medicinale heroïne, doe het nu wat betreft softdrugs ook legaal.

Nu ben ik een straffe roker (Samson) maar rook beslist geen softdrugs. Niet uit principe, gewoon, uit zelfbescherming. Ik wordt er psychotisch van. Wel weet ik hoe prettig een Joint is. Jaarlijks bezoek ik als fotograaf (VIP Plaats) het “Cannabis bevrijding festival”. Ik kom daar altijd relaxed vandaan. U als raadslid geniet waarschijnlijk niet van een Joint, maar doe het voor die “anderen”, haal het gedoog beleid uit de criminaliteit.
Bijkomend voordeel: kan de politie zich bezighouden met andere noodzakelijke zaken

Voor wie straks een legale Joint wil roken, zie de foto’s, een alvast een gebruiksaanwijzing.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!