Maaike Moulijn gaat kar Partij voor de Dieren trekken

Vrijdag 20 oktober 2017

Door Daniel van Harmelen

De Partij voor de Dieren in Apeldoorn zal in de aanloop naar de verkiezingen geleid worden door Maaike Moulijn. De huidige fractievoorzitter – en voormalige lijsttrekker – Harry Voss zwaait definitief af na de volgende verkiezingen. Arjan Groters, ook in de race voor het lijsttrekkerschap, grijpt naast de eerste plek, maar ,,komt waarschijnlijk wel hoog”, volgens Voss.

Moulijn moet officieel nog voorgedragen worden aan de leden, maar als enige kandidaat voor het Apeldoornse lijsttrekkerschap is dat ,,praktisch hamerwerk”, laat Harry Voss weten. Haar lijsttrekkerschap wordt niet lokaal, maar landelijk afgehamerd, namelijk. De voordracht van de kandidatencommissie is daarom redelijk definitief te noemen.

Moulijn heeft al grootste plannen voor Apeldoorn, mocht haar dierenpartij weer in de raad komen: ,,Het roer moet om wanneer we een groene en gezonde gemeente willen worden en onze duurzaamheidsambities om klimaatneutraal te zijn, willen halen. Niet alsmaar meer bouwen en wegen aanleggen, maar meer groen in de stad. Denk aan buurt- en schoolmoestuinen, natuurlijke speelgelegenheden en voedselbossen. Bovendien moeten we onze huidige natuurgebieden beter gaan beschermen.”

Moulijn zat al eerder in de Apeldoornse raad toen ze Harry Voss tijdelijk verving. Voss kampte destijds met gezondheidsproblemen. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2014 stond Moulijn op de tweede plek, maar de partij haalde slechts één zetel. Ze wist wél een zetel te bemachtigen in de provinciale staten van Gelderland, waar zij wederom op de tweede plek staat. Ze kluste ondertussen in Apeldoorn bij als fractievertegenwoordiger onder fractievoorzitter Harry Voss. Naast haar politieke werk heeft ze ook een eigen bedrijf.

Mocht ze in de gemeenteraad komen als fractievoorzitter, dan zal ze de Provinciale Staten en de gemeenteraad moeten combineren. Dat is wettelijk toegestaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!