Minister zorgt voor minder regels… Ook in Apeldoorn

Maandag 17 februari 2014

Door prinsvvd

Minister Melanie Schultz van Haegen was deze week op uitnodiging van VVD Apeldoorn op bezoek in Apeldoorn. Het thema van de bijeenkomst bij het onlangs geopende hoofdkantoor van Agrifirm was deregulering.

De minister van Infrastructuur en Milieu werd bijgepraat over de verbreding van de Zutphensestraat en de A1. In de berm van de Zutphensestraat komt een lage geluidswering tussen de hoofdrijbaan en de ventweg. De Laan van Osseveld en de Laan van Erica krijgen nieuw asfalt en bredere afslagen. De VVD Apeldoorn ijvert al jaren voor de aanpak van de Zutphensestraat om de bereikbaarheid van de stad te verbeteren. Deze maatregel heeft door bezwaarprocedures jarenlang op zich laten wachten.

De minister liet weten dat er een nieuwe omgevingswet komt, waarin 40 tot 50 wetten worden samengevoegd. De tegenstrijdigheden in de wet worden weggenomen waardoor een aanzienlijke versnelling in de behandeling van een bestemmingsplan wordt bereikt. De VVD kaartte ook de spoortunnel aan de Laan van Osseveldlaan. Anja Prins, lijsttrekker VVD Apeldoorn: “De spoorwegovergang is ook als knelpunt bij Prorail op de agenda gekomen en staat nu in de top 100 lijst. De VVD zal zich sterk maken om deze spoorwegovergang aan te pakken”.

Ook de VVD Facebookactie om overbodige verkeersborden op te sporen kwam aan bod. Lijsttrekker Prins overhandigde het actieresultaat aan de gemeente. “Als we al die borden weghalen, kan dat geld besparen. In de gemeente Brummen besparen ze zo tussen de 2.000 tot 4.000 euro”.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

VVD

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?