Na burgemeester ook wethouders bekend gemaakt

Dinsdag 20 maart 2012

Door Redactie

Olaf Prinsen is één van de drie “oude” wethouders die weer terugkomt in het nieuwe college

Deden we vorige week nog via een blogger een schot voor de boeg, vandaag is het officieel: de wethouders zijn bekend.

Drie vertrouwde gezichten zien we straks weer terug aan het roer: Paul Blokhuis (ChristenUnie), Olaf Prinsen (D66) en Nathan Stukker (CDA). Nieuwe gezichten zijn: Johan Kruithof (PvdA), Hans Brouwer (Leefbaar Apeldoorn) en Detlev Cziesso (GroenLinks).

Opvallende afwezige in deze nieuwe coalitie is de VVD. Deze partij is sinds de Tweede Wereldoorlog alleen begin jaren ’90 niet betrokken geweest in een Apeldoornse coalitie. Betalen zij de prijs voor het echec waar voormalig wethouder Metz (VVD) verantwoordelijk voor was? De huidige zes partijen die hun wethouders leveren, gaven in de formatiegesprekken al snel aan een coalitie te willen proberen, waar de VVD niet aan mee deed.

Uiteindelijk zijn het deze zes partijen geworden die de coalitie vormen en dus de zes wethouders zullen leveren. Samen met nieuwbakken burgemeester Berends (CDA), die overkomt uit Harderwijk, gaan zij de uitdaging aan om Apeldoorn weer gezond te maken. Apeldoorn kampt sinds de affaire Grondzaken met een schuld die kan oplopen tot € 200.000.000,-.

Toch durft Olaf Prinsen de uitdaging aan, zo laat hij op Twitter weten: “Mooi team, heftige tijd, maar ik heb er zin in!” Ook plaatsvervangend burgemeester Hans Esmeijer is enthousiast: “Ze gaan straks de W van B & W weer betekenis geven!”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?