Naast lokpubers hebben we nu ook “lok” raadsleden

Vrijdag 21 februari 2014

Door StrangeArt

Lokpubers worden door politie ingezet om te kijken of winkeliers alcohol of sigaretten verkopen aan minderjarigen. Nieuw is dat er nu ook al lokraadsleden meedoen aan de verkiezingen. Kandidaat raadsleden die u lokken met mooie beloften, een betere wereld of een OZB vrije stad.

Op de lijst staan nu twee “lok partijen”, de seniorenpartij en een partij zonder naam, (naar eigen zeggen “De sleutelpartij”). Er is een duidelijk verschil tussen deze politieke groeperingen:

Bij de seniorenpartij is er sprake van een lijsttrekker die bewezen ongeschikt is als raadslid en privé op uiterst dubieuze wijze bejaarden geld aftroggelt voor “fake” diensten (zie de eerdere artikelen in AD). Ik verdenk de lijsttrekker Hans Weevers er van dat hij u “lokt”met een niet realiseerbaar verkiezingsprogram, alleen maar ten dienste van zijn eigen portemonnee.

De sleutelpartij is anders, een programma wat leidt tot een betere wereld, meer welvaart, meer zorg voor elkaar. Erg sympathiek ware het niet dat een stem op deze partij ook zinloos is. Er is geen democratische controle, er zijn geen leden, er is geen bestuur. En het allerbelangrijkste: er is slechts één persoon op de kieslijst. Is Frank Serlier ziek, dan is en blijft er een lege zetel in de raadszaal. Ook kan deze persoon fysiek niet deelnemen aan alle vergaderingen. (Op donderdagavond zijn er vaak tegelijkertijd drie vergaderingen, kleine partijen zenden dan een “lijstopvolger”. Bij de sleutelpartij is dit onmogelijk, de kieslijst bevat de naam van slechts één persoon, fractievolgers zijn – gezien de huidige reglementen – onmogelijk). Hoe verleidelijk ook het programma van de sleutelpartij is: een stem op deze partij is een verloren stem.

Persoonlijke noot aan Frank Serlier: heel sympathiek, maar begin eerder, eerst een structuur met leden, maak er een beweging van, doe dan pas mee met verkiezingen.

Over de foto: een ledenvergadering van de sleutelpartij.
Over mij: StrangeArt is de avatarnaam van Roelof Rump.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!