Nog geen beroep ingediend inzake Westpoint

Maandag 18 juli 2016

Door RTVApeldoorn

RTV Apeldoorn/ In de Wandelgangen

Bun Projectontwikkelaars heeft nog geen bezwaar ingediend bij de Raad van State tegen het besluit van de gemeenteraad om geen Albert Heijn toe te laten op Westpoint. Diezelfde gemeenteraad deed voor dat besluit de grootst mogelijke moeite om het besluit voor te bereiden op een gang naar de Raad van State.

Burgemeester John Berends en wethouder Mark Sandmann waarschuwden destijds vlak voor de bespreking van het bestemmingsplan nog voor een mogelijk proces bij de Raad van State. De argumenten moesten ‘RVS-proof’ zijn. De raad zou anders riskeren dat het besluit door de RVS van tafel geveegd zou worden. De gewaarschuwde raad besloot om het besluit enkele weken uit te stellen en advies van advocaten en de raadsgriffie in te winnen.

Wethouder Sandmann en de eenheid Veiligheid en Recht speelden daarmee in op de sfeer in de raad die zich duidelijk tegen de komst van een Albert Heijn op de locatie van het oude stadskantoor keerde. BUN Projectonwikkelaars en omwonenden van Westpoint (die ook duidelijk ontevreden de zaal verlieten) hebben nog tot 21 juli om een bezwaar in te dienen. In april ontvingen de raadsleden volgens Erica Schmahl van de VVD al een brief van Bun Projectontwikkelaars waarin het bedrijf zegt ‘niet te hebben gedreigd met een gang naar de Raad van State’.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!