Help de bevolking van Oekraïne

Onrust over taken nieuwe wethouders – Stem op de poll!

Dinsdag 3 april 2012

Door Redactie

Randy Gasper

De financiële crisis raakt Apeldoorn diep. De Stentor meldde 16 maart j.l. zelfs (‘Apeldoorn redt het financieel niet alleen’) dat de gemeente Apeldoorn inmiddels zo diep in de financiële problemen zit, dat ze daar niet meer op eigen kracht uitkomt. Een artikel 12-status, wat betekent dat het Rijk financiële hulp biedt maar ook jarenlang het bestuur deels overneemt, is niet ondenkbaar.

Tijdens de laatste raadsvergadering en de formatie van het nieuwe college, 29 maart j.l., is de agenda voor herstel, die hier valt te lezen, flink bekritiseerd.  VVD diende maar liefst zeven amendementen in en ook GemeenteBelangen liet zich zeer negatief uit over de raadsopdracht aan het nieuwe college. Ben Hendrikse reageerde op een amendement van VVD (‘schuldquote binnen tien jaar van 155 procent naar 100 procent terugbrengen’): “De kans dat ik naar buiten loop en wordt geraakt door een meteoriet is groter”, waarop de zaal in lachen uitbarstte.

Over de collegevorming zelf kon Ben Hendrikse ook niet veel positiefs kwijt. “We vetrouwen niks meer”, “we voelen ons niet aangehoord maar uitgehoord”, “politiek was pas veranderd als er een minderheidscollege was gekomen”, “een wethouder financiën was goed geweest, die had z’n handen vol gehad”, “de burgemeester is de locomotief, de aanhangende partijen de wagons, de beloning een wethouder”, “had liever eerst de raadsopdracht en daarna de wethouders gekozen gezien. U deed het andersom (tegen formateur Bos, lees ook dit stuk van StrangeArt)” waren gehoorde kreten tijdens het debat.

Wat vindt u nou eigenlijk van de plannen van de raad? Denkt u dat dit nieuwe college van zes wethouders (Nathan Stukker, Johan Kruithof, Paul Blokhuis, Olaf Prinsen, Hans Brouwer en Detlev Cziesso) Apeldoorn weer uit het slop kan trekken? Stem op de poll en laat je mening hieronder achter.

Poll: De VVD en SGP laten met hun amendementen zien weinig vertrouwen te hebben in de plannen die het nieuwe college moet uitvoeren. Heeft u vertrouwen in het nieuwe college?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?