Help de bevolking van Oekraïne

Ouders in de bres voor behoud conciërges

Woensdag 27 juni 2012

Door Redactie

StrangeArt

Anderhalf jaar lang zijn wij aan het vechten geweest met de gemeente Apeldoorn om de conciërges (ID-ers) te behouden. Anderhalf jaar geleden besloot de gemeente Apeldoorn, dat men niet meer voor ruim 150 mensen ging betalen. Men stopte de subsidie en 150 mensen stonden op straat.

Door de inzet van mevrouw De Jongh (een bezorgde ouder met een kindje op Basisschool Het Gilde) en de inzet van anderen kwam er toch nog een jaar bij. De gemeente beloofde de loonwaarde van deze mensen te onderzoeken en indien die waarde door de werkgever betaald zou worden, zou de gemeente de rest bijpassen tot aan het minimumloon. Iedereen blij en akkoord.

Mensen gingen er per saldo op achteruit, maar men kon blijven deelnemen aan het arbeidsproces. En dat was van belang. Er volgde een jaar van rekken en trekken door de gemeente. Men was niet van plan zich aan de gemaakte afspraak (motie) te houden. Alle gesprekken met de gemeente liepen op niets uit. De gemeente verschuilt zich achter regels om maar niet de afspraak hoeven na te komen. Gevolg: ongeveer 150 mensen staan nu op straat!

Morgen is er een laatste Politieke Markt in Apeldoorn, waar mevrouw De Jongh nog éénmaal een vurig pleidooi komt houden om dit deze mensen niet aan te doen. Helpt u om dit pleidooi kracht bij te zetten? Deze mensen verdienen een baan! Niet om – zoals nu – per direct bij het grof vuil gezet te worden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?