Partij voor de Dieren: De schaamte voorbij.

Donderdag 30 mei 2013

Door StrangeArt

De PvdD is een one-issue actie partij met een beperkte kijk op de wereld: alleen het belang van dieren telt. Maar vaak gaat men wel heel ver in het (übermenschachtige) morele denken.
Welke weldenkende organisatie haalt het in het hoofd om de omgang met dieren te vergelijken met de ”Holocaust”?.
Citaten uit een column van Herman Gallé, Voorzitter Partij voor de Dieren afd. Fryslân:

“Zinloze vernietiging. In de duistere nazi-jaren waren het onder meer de Joden, Zigeuners, Slaven. Nu zijn miljarden dieren het slachtoffer”

Bij de scheiding van een moeder en kalf, trekt hij een vergelijk met de Nazi jaren en de deportatie van Joden:

“Een groep vrouwen wordt met geweld gescheiden van hun kinderen. Eén vrouw blijft zich verzetten en houdt haar kind wanhopig vast. Een Duitse officier – u kent ze wel, hoge pet, lange jas, laarzen – rukt de twee ruw uit elkaar en schopt de vrouw naar haar lotgenoten. Er is weinig fantasie voor nodig om te beseffen hoe het ze vergaan is. Het is hun zelfs niet gegund in die laatste vreselijke ogenblikken, als het Zyklon B gas komt, samen te zijn, elkaar vast te houden en te troosten.”

De laatste zin in de column:

“Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van wreedheid en machtswellust – inclusief het Nederland-op-zijn-smalst-geneuzel over wel of geen Duitsers herdenken – en staan we vroom op de Dam twee minuten stil te zijn. Dát nooit wéér? Ach, mensen, het gaat ‘gewoon’ door”

Retorische vraag:Wat zou onze toekomst zijn als deze bijna salafistische (de puriteinse en op het vermoorden van tegenstanders gerichte extremistische vorm van de Islam) partij de meerderheid zou krijgen?

Open vraag aan de Apeldoornse gemeenteraad fractie van de PvdD: Ondersteunt u deze metaforische vergelijk van de afdeling Friesland, of neemt u afstand van deze in “The Post” gepubliceerde “nazi” vergelijking?

StrangeArt is de avatarnaam van Roelof Rump. Over de foto: Een wild zwijn, na een leuk onbezorgd leven geschoten in de Kroondomeinen. Daarna in zijn geheel gebarbecued en opgepeuzeld.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!