Partij voor de Dieren niet blij met haringles

Donderdag 10 mei 2012

Door Nataliefde

Nederlands Visbureau

Afgelopen maandag kreeg groep 7 van basisschool De Gong de allereerste haringsmaakles in Nederland van het Nederlands Visbureau. Daar schoot een graatje in het verkeerde keelgat van Harry Voss. Zijn Partij voor de Dieren vindt het onverantwoord dat “een toch steeds minder gegeten” en door overbevissing bedreigde vissoort wordt gepromoot aan kinderen en nog door een commerciële instelling ook. Meneer Voss vraagt zich dan ook af wat de gemeente eraan gaat doen om herhaling van dit soort lessen te voorkomen.

De partij stelt kritische vragen aan het college over dit onderwerp. Zo haalt ze Mora en de Kentucky Fried Chicken als vergelijking erbij. “straks gaan zij lessen geven om de traditie van het eten van ongezonde producten als bio-kippen en bitterballen te promoten”.

Zowel basisscholen als vishandelaren kunnen zich aanmelden voor de lessen, waarin je meerdere haringhapjes kunt bereiden en natuurlijk opeten. De Apeldoornse viszaak Fish ’n Food zorgde maandagmorgen voor de haring. Volgens het Visbureau eten te weinig kinderen haring. Meer dan de helft van de haringeters is volgens het bureau 50 plus. Wellicht dat daar verandering in gaat komen, want maar liefst 800 klassen in Nederland hebben zich inmiddels aangemeldt, aldus de website van het Visbureau.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?